/ -JUTJUB
06/08/2024 u 10:42 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Kijanu Rivs debituje na Brodveju

Mnoge poznate ličnosti bacile su oko na jesenju scenu njujorškog pozorišta: Adam Drajver će igrati ikonu kantri muzike u Off Broadway‘s "Hold on to me Darling", Adam Lambert i Auli Carvaljo će biti nove zvijezde brodvejskog kabarea, a Nik Džonas će se pojaviti u 14-nedjeljnoj postavci "The Last Five Years".

Sada im se pridružio i novi glumac sa A-liste, iako u predstavi koja bi trebalo da debituje sledeće godine: glumac Kijanu Rivs će glumiti u novoj brodvejskoj produkciji "Čekajući Godoa" Džejmija Lojda na jesen 2025.

Kolega glumac i Rivsov prijatelj iz stvarnog života Aleks Vinter (obojica su se pojavili u naučno-fantastičnoj komediji "Bill & Ted‘s Excellent Adventure!") takođe će igrati u produkciji, koja će biti postavljena u ATG teatru.

– Prava je čast sarađivati sa briljantnim Kijanuom Rivsom i Aleksom Vinterom na uzvišenom remek djelu Semjuela Beketa — jednom od najvećih komada svih vremena – rekao je reditelj Lojd u zvaničnom saopštenju.

Iako detalji o produkciji i dodatnim odlukama o kastingu još nisu objavljeni, predstava je izuzetno poznata, tako da možemo da pretpostavimo ponešto o zapletu.

Kako piše People, Rivs će igrati Estragona, a Vinter će biti Vladimir, u suštini jedina dva lika u predstavi koji provode vrijeme u razgovoru jedan sa drugim dok čekaju da stigne titularni Godo.

Spoiler allert! Godo neće doći…

– Originalni francuski tekst napisan je 1948-1949, prije nego što je imao svjetsku premijeru u Parizu 1953. godine – prenosi People. – Verzija na engleskom jeziku stigla je u London 1955. godine i iste godine obišla – Sjedinjene Države".

Godine 1956. u ohn Golden Theatre je otvorena prva brodvejska iteracija djela i od tada je predstava ponovo oživljavana nekoliko puta.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
14. septembar 2024 07:33