/ -JUTJUB/SKRINSOT
06/03/2024 u 11:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Legendarna „Smoke on the Water" benda Deep Purple konačno ima oficijalni spot

U sklopu obilježavanja luksuznog reizdanja šestog albuma benda "Machine Head", koje izlazi 29. marta, Deep Purple je objavio novi video za svoj kultni hit

Priča o tome kako su Deep Purple napisali svoj klasik iz 1972. "Smoke on the Water" konačno je vizualizovana.

U sklopu obilježavanja luksuznog reizdanja šestog albuma benda "Machine Head", koje izlazi 29. marta, Deep Purple je objavio novi video za svoj kultni hit, koji sadrži remix Dvezila Zape, sina Fernka Zape.

Animirani video, koji je osmislio londonski Chiba Film, bilježi priču o tome kako je pjesma zamišljena, zajedno sa nekim vizuelnim ukrasima.

Naime, dana 4. decembra 1971. Frenk Zapa i Mothers of Invention svirali su u Montreux Casinu u Švajcarskoj. Kad je Zapin bend bio skoro 90 minuta u svom setu i svirao je "King Kong", neko iz publike je ispalio signalnu raketu na drveni krov dvorane, što je izazvalo plamen.

Pjevač Deep Purplea Ijan Gillan bio je u publici i vidio dvije rakete koje je ispalio neko ko je sjedio iza njega. U to vrijeme Deep Purple je takođe bio u Montreju kako bi snimio neke pjesme u mobilnom studiju za snimanje koji je iznajmio od The Rolling Stonesa.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 09:58