/ -PRESS
26/04/2024 u 01:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Maja Milinković objavila singl „Šta će daljine"

Kantautorka Maja Milinković nedavno je objavila novi singl pod nazivom "Šta će daljine". Kako izgleda kada se spoje afrički ritmovi, harmonika i bosanska duša i emocija reći će vam upravo novi hit singl Maje Milinković.

Maja pjesmom poziva na ples i kaže da su daljine samo izazov koji jača veze. Pjesma uz koju ćemo se smijati kilometrima koji nas razdvajaju, držati za ruke i voljeti bez obzira na prepreke, u priči staroj koliko i ljudski rod. Savremenu ljubav preko žice svi sa ovih prostora više nego dobro poznajemo.

"Pjesma je inspirisana sopstvenim iskustvom, jer zbog prirode mog posla i čestih putovanja gotovo da je takva priča i neizbježna. Daljine mogu razdvojiti naše tijelo, ali nikada ne mogu umanjiti snagu našeg spojenog uma i srca. Udaljenost postaje samo izazov koji jača naše veze i podsjeća nas na neprocjenjivu vrijednost trenutaka provedenih zajedno jer ljubav zna prevladati sve granice, čak i one najudaljenije", kaže Maja.

Portugalija, Bosna i Hercegovina i Švedska su lokacije na kojima je snimana pjesma i donosi nekoliko osvježenja. Uz prepoznatljivu Majinu interpretaciju, simboličan i emotivan tekst, osvježiće nas i afro ritmom, koji je sada veliki trend na muzičkoj sceni fada, što i nije iznenađujuće, s obzirom na to da fado, pored brazilske i srednjovjekovne trubadurske kulture, vuče korijene iz maurske kulture.

U pjesmi se susreću portugalska gitara i harmonika, koje kroz fado i sevdah prave neraskidivu vezu između ove dvije kulturne baštine. Maja je autorka muzike, teksta i aranžmana i jedna od rijetkih kantautorki na muzičkoj sceni Balkana. Pjesma je realizovana pod pokroviteljstvom AMUS-a.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 04:53