Manje od mjesec dana do Rubixa / - RUBIX
10/07/2024 u 13:01 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Mjesec dana do spektakla: Novi hedlajneri Rubix festivala

Ostalo je manje od mjesec dana do spektakla u Porto Montenegru. Drugo, senzacionalno izdanje Rubix festival održaće se od 8. do 10. avgusta u Porto Montenegru u Tivtu gdje će ugostiti svjetski poznate zvijede.

Od njih se očekuje da svojim nastupom oduševe publiku na Synhro bini, ali uz njih rame uz rame zasijaće i lokalni izvođači. 

Rubix 24 će okupiti ljubitelje umjetnosti, muzike i pozorišta, pružajući nesvakidašnje iskustvo u predivnom ambijentu Boke kotorske.

- Prvog dana festivala očekuje se pozorišni spektakl na otvorenom. U glamuroznom ambijentu crvenog tepiha, uz ograničen broj prisutnih, nastupiće italijanska glumica i model, čuvena Isabela Rossellini. Ona će 8. avgusta izvesti monodramu „Darwin’s smile“ i na humorističan način dočarati svijet životinja i njihov odnos prema ljudima. Svi ljubitelji opere i klasične muzike uživaće u premijernom zajedničkom nastupu operske pjevačice Petre Radulović, stipendistkinje fondacije „Miloš Karadaglić“, sa gudačkim kvartetom „New era“. Veče će svojim performanosom upotpuniti berlinski kompozitor i producent David August. Svojim nesvakidašnjim nastupom ovaj umjetnik inspiriše sva čovjekova čula, spoj klasične i eletronske muzike, upotpunjen svjetlosnim efektima i dimom, ostaviće bez daha publiku na Synchro bini i prirediti im vizuelno-zvučni spektakl kakvom do sada nisu prisutvovali - otkrivaju organizatori. 

Drugog dana Rubix festivala, 9. avgusta, kako ističu, glavni nastup pripada predivnom francuskom bendu „Nouvelle Vague“, koji krasi preko dvadeset godina karijere i nastupa po čitavom svijetu.

- Nastupiće i engleski elektronski bend - Crazy P, kombinujući elektronsku muziku i disco zvuk, stvaraju ambijent idealan za ples. Iste večeri predstaviće se još jedna stipendistikinja fondacije „Miloš Karadaglić“, Aleksandra Prelević Palladino, umjetničkog imena Dolce Hera, koja je kompozitorka, pjevačica i prva profesionalna bubnjarka u Crnoj Gori. Za sve ljubitelje rok muzike, Sly the bend, predvođen muzičarom Edom Feragamom. Ovom nastupu priključiće se talentovani vokalista i reper, Cayenne NoLuck iz Njuroka - saopštili su organizatori Rubixa.

Treći dan festivala rezervisan je za ljubitelje elektornske muzike.

- Nakon nastupa našeg poznatog di-džeja i producenta Novaka (notsoserious), prestaviće se jedan od najvećih, muzičar sa preko trideset godina impozantne karijere, posvećenosti i strasti, poznat kao „El maestro“, čuveni Hernan Cattaneo. Upravo 10. avgusta se očekuje najveći broj posjetilaca na festivalu, a po mišljenju mnogih, najbolja žurka ove sezone u Crnoj Gori - najavljeno je. 

Rubix 24 će podržati mnoge talentovane slikare iz regiona, čiji će radovi biti predstavljeni u izložbenom dijelu festivala. Svi posjetioci imaju mogućnost da besplatno učestvuju u umjetničkim radionicama i interesantim predavanjima na različite teme, te da na ovaj način interaktivno učestvuju u festivalu i sačuvaju suvenir koji su sami kreirali. Forma za prijavu je dostupna na zvaničnom sajtu, www.rubixfestival.me.

Karta za Rubix festival uključuje i mogućnost cjelodnevnog uživanja i muzičkom programu i žurkama u plažnom baru „Buddha Bar“. Jednodnevne ulaznice puštene su u prodaju po cijeni već od dvadeset sedam eura, samo za crnogorske državljane. Sve dodatne novosti i povoljnosti u vezi sa Rubix 24 dostupne su na sajtu festivala, kao i na instagram stranici Rubix festival.

 

EKSKLUZIVNI INTERVJU: Mark Kolin (Nouvelle Vague): Ne smijete izgubiti kreativnost, iznenadite publiku

 

                                                                                                                                                                                      

 

 

 

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. septembar 2024 19:02