Ilustracija / - SHUTTERSTOCK
05/09/2024 u 20:06 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Montesong u novembru, mladi izvođači da se prijave

Festival Montesong, na kom će se birati kompozicija za predstavnika Crne Gore na Evroviziji, održaće se 26. i 27. novembra u Podgorici.

Nakon pauze od dvije godine, Crna Gora će na Evroviziji 2025. godine imati svog predstavnika.

Radio i televizija Crne Gore raspisala je javni konkurs za izbor kompozicije za predstavnika Crne Gore na ovom muzičkom takmičenju, a konkurs će trajati do 1. oktobra. Kako je na današnjoj konferenciji za novinare kazao direktor festivala Danijel Alibabić, biće predstavljeno 16 takmičarskih kompozicija.

Crna Gora ide na Evroviziju 2025. godine, raspisan konkurs

Najbolja će predstavljati Crnu Goru na najpoznatijem evropskom muzičkom takmičenju, koje će se održati u Bazelu. 

- Izvođači moraju biti crnogorski državljani, a autori mogu biti iz cijelog svijeta. Biće to produkcijski poduhvat koji Crna Gora do sada nije vidjela - rekao je on. 

Umjetnička direktorica Vladana Vučinić saopštila je da će proces ocjenjivanja kompozicija biti transparentan i evrovizijski: po principu pola publika - pola žiri.  Vučinić je takođe navela da će festival većinom finansirati Udruženje estradnih izvođača, a RTCG je u ulozi koproducenta.

- Želimo da muzičarima da pružimo podršku i priliku da se predstave. Imamo malo muzičara i ohrabrujem sve da se jave. Voljeli bismo da čujemo raznolike muzičke pravce. Ima mjesta za svakog na sceni - kazala je Vučinić.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
15. septembar 2024 23:14