/ -JUTJUB/SKRINSOT
09/07/2024 u 15:27 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Nataleé objavila novi EP

Natalija Rajković Nataleé, kantautorka koja predvodi osmočlani alternativni R&B bend, zaokružila je celinu započetu singlom "Rolam" i objavila EP "Bezdan"(Glitch Records).

Na novom izdanju nalaze se tri pjesme i prateća video ostvarenja: "Pada noć", "After" i "Game Over", čija je tema traženje prave ljubavi na pogrešnom mjestu.

– Nove pjesme opjevavaju tok disfunkcionalnog odnosa, odnosno priču o dvoje koji još ne znaju šta žele ni od života, ni od odnosa. Ipak, ženska figura se budi, shvata šta želi, ali se to ne poklapa sa onim što on može i želi. Zato ona odlučuje da prekine taj toksični odnos, uviđa koliko je jaka i koliko je to zreo i hrabar potez, kako bi jednog dana mogla da se pojavi osoba sa kojom će se zapravo poklopiti – kazala je autorka tekstova Natalija Rajković Nataleé.

Pjesme su nastajale u periodu od 2019. godine do danas, spajajući tradicionalne instrumente, zvuk koji podseća na blues rock, i dodatno modernizovani beat, što ujedno predstavlja zaštitni znak benda i novu eru zvuka najavljenu singlom "Rolam".

Nova era donijela je i nove saradnike – mlade kreativce koji već ostavljaju prepoznatljiv trag na lokalnoj umjetničkoj sceni.

Režiju za ostvarenja "Pada noć" i "After" potpisuje rediteljka Lana Pavkov, koja se poistovijetila sa porukom Nataleé stvaralaštva. Turbulentni odnos opisan u pjesmi "After" u spotu su autentično prenijeli Sanja Marković i Vukašin Ranđelović.

Povedena željom da skroji Nataleé vizuelni svijet, Lana Pavkov je istakla:

– Njenu muziku osjećam duboko u sebi. Za svaki muzički spot koji režiram izaberem jednu malu istinu koja me vodi dalje kroz proces i motive.

Autentični motivi novog EP izdanja su svoje mjesto našli i u trećem video ostvarenju "Game Over", čiju animaciju potpisuje Lazar Odalović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
05. oktobar 2024 09:26