Netflix l / - SHUTTERSTOCK
21/04/2024 u 10:56 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Netflix pokušava da restrukturira poslovanje

Posljednjih mjeseci Netflix je preduzeo korake da proširi, pa čak i radikalno restrukturira poslovanje u nastojanju da ostvari profit.

Prošle godine, Netflix je rizikovao i primorao korisnike koji dijele lozinku da kreiraju sopstvene naloge, i to se na kraju isplatilo, prenosi Capital.ba.

Dominantni igrač na tržištu striminga je tako dodao više od devet miliona pretplatnika u prva tri mjeseca ove godine, dostigavši rekordnih 269,6 miliona pretplatnika.

- Dodao je više pretplatnika nego što su mnogi analitičari očekivali. To signalizira da je dijeljenje lozinke češće nego što se ranije mislilo, jer Netfliks nastavlja da pretvara gledaoce freeloader-a u korisnike koji plaćaju, rekao je viši analitičar eMarketera, Ros Benes.

Iako je povećanje broja pretplatnika nadmašilo procjene Volstrita, kompanija je ponovo prijavila pad rasta u odnosu na izvještaj za četvrti kvartal, kada je Netfliks dodao 13 miliona pretplatnika.

Na Netfliks stigla najeksplicitnija serija do sada

Netfliks je u četvrtak objavio da planira da prestane da objavljuje kvartalne podatke o pretplatnicima naredne godine.

Kompanija je prijavila prihod od 9,37 milijardi dolara i zaradu po akciji od 5,28 dolara za prvi kvartal, što je premašilo procjene Volstrita.

Međutim, akcije, koje su ove godine bile omiljene na Wall Streetu, pale su u trgovanju poslije radnog vremena.

Analitičari kažu da je veliki dio prethodnog rasta i uspjeha kompanije proizašao iz njenog starog, dobro uspostavljenog poslovnog modela. Posljednjih mjeseci Netfliks je preduzeo korake da proširi, pa čak i radikalno restruktuiše svoje poslovanje u nastojanju da ostvari profit.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 14:34