/ -PROMO
07/05/2024 u 15:32 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Objavljena najnovija Rotten Tomatoes lista najbolje ocijenjenih filmova svih vremena

Rotten Tomatoes objavio je listu 300 filmova koji su najbolje ocijenjeni na njihovom portalu na osnovu prikupljenih ocjena i osvrta brojnih filmskih kritičara i medija, ali i publike. Do svojih rezultata došli su kombinovanjem ocjena kritike i publike.

Među 10 najboljih filmova čak je pet osvajača Oskara za najbolji film, kao što su "Parazit" i "Šindlerova lista"". Međutim, na prvom mjestu se nalazi film "L.A. Confidential" iz 1997. godine koji nije osvojio Oskara za najbolji film jer je te godine dominirao film "Titanic" reditelja Džejmsa Kamerona. Ta epska drama osvojila je 11 nagrada Oskar ali se na listi Rotten Tomatoes nije našao ni među 300 najbolje ocijenjenih.

Lista 10 najboljih filmova izgleda ovako:

1. L.A. Confidential

2. The Godfather

3. Casablanca

4. Seven Samurai

5. Parasite

6. Schindler‘s List

7. Top Gun: Maverick

8. Toy Story 2

9. Chinatown

10. On The Waterfront

"L.A. Confidential" je priča o grupi policajaca iz policijske uprave Los Anđelesa a radnja se dešava 1953. godine. U filmu se prepliću policijska korupcija i poznate ličnosti Hollywooda. Naziv filma se odnosi na skandal iz 1950. magazina Confidential, koji je nazvan u filmu kao Hush-Hush.

Nekoliko animiranih filmova našlo se među 20 najboljih, pored "Priče o igračkama" tu su i "Potraga za Nemom" i "Kako izdresirati zmaja", dok se japanski "Avanture male Čihire" (Spirited Away) nalazi na 17. mjestu.

Među 30 najboljih našao se i jedan film kompanije Marvel i to animirani "Spider-Man: Into The Spider-Verse" koji se nalazi na 21. mjestu.

Od novijih filmova među 100 najboljih našao se "The Holdovers" koji je bio nominovan za ovogodišnjeg Oskara a u kojem glume Pol Đamati i osvajačica Oskara Devin Džoj Rendolf. Taj se film nalazi na 36. mjestu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 17:30