Bora Đorđević / - LAZAR RUZIC
28/09/2024 u 17:28 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Oslikan novi mural sa likom Bore Đorđevića: Gornji Milanovac ne zaboravlja legendu

Velikan jugoslovenske rok scene, Bora Đorđević, preminuo je početkom septembra u Ljubljani nakon teške bolesti, a sada je u njegovu čast oslikan još jedan mural, ovog puta u Gornjem Milanovcu.

S obzirom na to da je ostavio dubok trag na muzičkoj sceni, mnogi žele da njegov lik i djelo sačuvaju od zaborava, te je mural posvećen ovom legendarnom umjetniku osvanuo upravo u Gornjem Milanovcu. 

Nalazi se u Železničkoj ulici na jednoj od trafostanica, a rad je djelo Dositeja Obradovića, mladog Milanovčanina i budućeg studenta vajarstva, kome je ovo prvi mural takve vrste.

 Bora Đorđević dobio je grafit u Milanovcu, treći u Srbiji nakon smrti. Urađen iz poštovanja prema čovjeku koji nije imao potrebu nikome lažno da se dopadne. Iz poštovanja prema tome što je decenijama u ime svih nas uporno dozivao anđela, dok anđeo na kraju nije pozvao njega. Kakav god bio, zauvijek će ostati legenda koju je iznedrilo Srpsko podneblje. Iako nije među bezgrešnima, zauvijek će ostati veliki - rekli su organizatori ovog grafita za GMinfo.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
28. septembar 2024 17:29