/ -FACEBOOK
07/03/2024 u 12:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Pixies mijenjaju basistkinju

Paz Lenčantin se pridružila Pixiesima 2014. zamijenivši Kim Šatuk

Pixies su na društvenim mrežama najavili odlazak basistkinje Paz Lenčantin. Nova basistkinja, Ema Ričardson, pridružiće im se na predstojećoj turneji.

Paz Lenčantin se pridružila Pixiesima 2014. zamijenivši Kim Šatuk. Posle toga je svirala na tri albuma Pixiesa – "Head Carrier" iz 2016., "Beneath the Eyrie" iz 2019. i "Doggerel" iz 2022.

"Lenčantin je napustila bend kako bi se fokusirala na svoje projekte. Zahvalni smo na Pazinom doprinosu i želimo joj sve najbolje u budućnosti", objavili su Pixies na svojim društvenim mrežama. U izjavi za Rolling Stone, Lenčantin je poručila:

– Bio je san snova u proteklih 10 godina biti prihvaćen kao Pixie od strane benda i obožalaca. Čast je doprinijeti nasleđu Pixiesa. Moj je odlazak pomalo neočekivan – za mene kao i za mnoge, ali izgleda da Pixies imaju čvrst plan koji me konačno podstakao da krenem dalje na nove projekte, kojima se radujem.

Postava Pixiesa kroz godine se mijenjala, a imali su i desetogodišnju pauzu. Bend je osnovan 1986. godine, a tada je djelovao do 1993. Ponovno su se okupili 2004. godine. Koncertno su aktivni, a nastupali su i u Srbiji. Ove godine održaće veliku turneju kojom će proputovati Evropom, Sjevernom Amerikom, Novim Zelandom i Australijom.

Kao novu basistkinju, bend je angažovao Emu Ričardson, bivšu članicu britanske rock grupe Band of Skulls. Ričardson će debitovati na početku ovogodišnje turneje, u Dablinu 8. marta.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 02:23