/ -PROMO
12/06/2024 u 20:30 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Predstavljen prateći program Arsenal Festa 2024

U sklopu pratećeg programa Arsenal Festa, 16. juna (17:30 časova) će u galeriji Narodnog muzeja u Kragujevcu biti otvorena izložba "Andy Warhol", koja će trajati do 1. jula.

U pitanju je izbor od 40 grafika Lazara Vujića, jednog od najistaknutijih evropskih galerista.

Među Vorholovim muzama bile su mnoge poznate ličnosti: Merilin Monro, Elvis, Mik Džeger, Elizabet Tejlor, Džeki Kenedi, Blondi, Muhamed Ali…

Tokom trajanja festivala, koji se održava od 27. do 29. juna u prostoru Kneževog arsenala u Kragujevcu, kao deo pratećeg programa, istaknuta street art umetnica Kraljica Vila – TKV crtaće murale u prostoru Arsenal festa.

Biće upriličena i izložba skulptura autora Arpada Slancika, koji je rođen 1974. u njemačkom Esenu, ali se u ranoj mladosti preselio u Suboticu, gdje i danas živi i stvara.

– Predstavljam se urbanim skulpturama u dark industrial stilu. Poruka mojih skulptura je bespomoćnost savremenog čovjeka – opisao je Slancik, iza koga su brojne izložbe u našoj zemlji i inostranstvu.

Već tradicionalno, 21. juna, na Svjetski dan muzike, biće dodijeljena nagrada "Mikica Zdravković", namenjena ličnostima iz Srbije i regiona za njihov dosadašnji rad na muzičkoj sceni.

Priznanje se dodjeljuje u znak sjećanja na prerano preminulog Mikicu Zdravkovića (1974-2020), jednog od osnivača Arsenal Festa, zaposlenika Doma omladine Kragujevac i basistu bendova ČBS i Vesele osamdesete.

Usled velikog interesovanja posjetilaca, već sada nema više u prodaji pojedinačnih ulaznica za poslednje, treće veče Arsenla. Podsjetimo, te večeri, 29. juna na Main Stageu nastupaju Zdravko Čolić sa Simfonijskim orkestrom, Goblini, Palaye Royale i Circa Waves.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. jun 2024 12:43