MBF 1 - Kerber / - DAN
27/07/2024 u 18:34 h
Danica TomaševićDanica Tomašević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Prvo veče Montenegro Beer festa: Himne generacija u rok, indi i rep fazonu

Prva noć Montenegro Beer festa protekla je u znaku grupe Kerber, dua Buč Kesidi, DUbioza kolektiva i popularnog Vojaža.

Na festivalskoj bini na Cetinju smjenjivale su se generacije učesnika i svi mahom oduševljavali publiku svih generacija.

Početak uz veterane regionalne muzičke scene niški bend Kebrer kojima ne ponestaje snage i volje da svoj muzički potencijal predstave na svakom nastupu otvorili su prvu festivalsku noć.

Glasom, koji je zaštitni znak benda, Gale Kerber je parao nebo pod Lovćenom i uz podršku benda nizao vanvremenske hitove koje listom znaju i mlađi i stariji.

Trajanje nije samo pjevanje, trjanje je proces koji te uvijek vraća na binu, poručuju iz Kerbera. Kad vidite kako publika reaguje, vama se upali još jedan zvučnik koji isklučivo udara u ritmu srca.

- Festivali nisu mjesto gdje ti možeš koncertno da se izraziš. Mi smo htjeli da  večeras budemo veseli da prenesemo puno energije, da živnemo narod na početku. Nismo hteli neko koncertno izvođenje mada jesmo malo demonstrirali tehniku. Bend je toliko sazreo sa punim ponosom nastupamo i to više nije sviranje to je uživanje - kazao je nakon nastupa Gale Kerber.

image

MBF 1 - Kerber

- DAN

Kerber priča u Mojkovcu 2. avgusta

Bend koji postoji više od četiri decenije svoj opstanak opravdava kvalitetom, zato se nikada ne umaraju i neprestavno nastupaju.

- Nas festivali zovu, pa nemao  prostora za koncerte jer praktičnoi ti kad dođeš ovdje ti potrošiš koncert. Koncert ima drugu vrstu duše, to je duga energija to su dvije stavri, ali bend je spreman za kratke epoizode za dugačke i tako dalje. Mi ovih dana nismo svirali nijedna koncert ispod dva i pop sata.  Mi uvijek odradimo full koncert sa nekom predgrupom. Festival je nešto što te ograničava koceptom, vremanom, na festivalima moraš ostaviti malo pažnje kolegama. O svemu tome vodmo računa jer ipak smo mi prkeo 40 godina na sceni. Prije  20 godina bi rekli "ko će da me skine s bine". Danas to pripada mladosti - objasnio je lider Kerbera.

Isak, Čola i Nipplepeople za završnicu Montenegro Beer festa

Večeras, druge festivalske večeri, publika na Cetinju s nestrpljenjem očekuje nastupe Isaka Šabanovića, Zdravka Čolića i Nipplepeople. Isak će napraviti sjajnu uvertiru za balkansku zvijezu, koji će u dvosatnom bloku izdvojiti najveće muzičke hitove iz bogate 50-godišnje karijere.

Zavjesu na četvrto izdanje Montenegro Beer festa spustiće tajanstveni dvojac Nipplepeople.

 

Prvi nastup na crnogorskom Beer festu ga nije umorio.

- Sav sam mokar, ja bih se vratio još sat-dva da pjevam bez ičega - iskren je. 

Iako prvi put na Montenegro Beer festu, ipak na Cetinje su i dolazili i svirali i ranije, od trga do Cuca.

- Svirali smo Cetinju na trgu, upoznali mnogo dragih ljudi s kojima mi komuniciramo i van muzike. Muzika je nas samo spojila ali mi se čujemo, živimo lijep prijateljski život i mi smo jedni drugima uvijek dobro došli. Mi smo rekenrol, rokenrol nema granice i nema mržnju. Rokenrol nema ni vjeru, on je vjera za sebe - poručio je Gale.

Kerberska priča na sceni nastavlja se u Mojkovcu 2. avgusta. 

(VIDEO) Počeo četvrti Montenegro Beer fest na Cetinju

image

MBF 1 - Buč Kesidi

- DAN

Buč Kesidi najavljuje novi album

Nakon Kerbera Mikrofon je preuzeo pančevski duo Buč Kesidi.

Buč Kesidi na nastupima izaziva euforiju, u skladu sa nazivom njihovog drugog albuma koji ih je lansirao u zvijezde, sa pjesmama poput,,Nema ljubavi u klubu„,,,Tiho“,,,Đuskanje ne pomaže“,,,Subota“ i,,Nedelja ujutru”, kao i materijalima sa albuma prvijenca,,Posesivno- ospulsivni hospul“.

Novi susreti na ovoj regionalnoj turneji će biti prilika da se čuju svi hitovi, kao i pjesme,,Curimo po asfaltu“,,,Skupi snagu“ i ,,Trebaš mi” sa kojima Luka i Zoran najavljuju novi album.

Na Cetinju nisu očekivali ovakav prijem publike.

- Iznenađeni fantastičnim prijemom i sami smo dali sve od sebe da publika bude zadovoljna - kazali su.

image

Duboza kolektiv

- DAN PORTAL

Dubioza za Novu godinu u Splitu

Ono u što niko nije slutio to je spektakl koji su napravili momci iz Dubioza kolektiva. 

Kolektiv koji je DUBIOZA stvarnosti i društva u regionu kao uigran tim mijenjao je pozicije i postizao rezultate koji su se mjerili vriskom i aplauzima. Održali su sjajan trening za festivalsku trku koja ih je učinila favoritima među učesnicima, ali su sinoćnjim nastupom preveli u svoj navijački tim veliki broj mladih ljudi.

- Za Dubiozu sam čula, ali nisam nikada slušala, pogotovo ne uživo. Ali odsad ja njih ne preskačem. Već sam zapratila sve njihove stranice i pratim šta rade i kad i gdje nastupaju. Kada ponovo budu u okolini idem da uživam - kazala je Srna iz Podgorice.

U njenoj blizini nista manje energično se provodila i Ivana sa Cetinja koja je, iako došla zbog Vojaža, svu svoju energiju potoršila na Dubiozu.

- Uz njih je nemogiće biti ravnodušan. Oni te tjeraju da skaćeš i da im se predaš. Iako sam znala neke 2-3 pjesme mislim da ću za sledeći kocert nuačiti makar 20 - jasna je Ivana.

Vedran Mujagić iz Dubioze je najavio vrelo festivalsko ljeto i to mahom po Evropi.

- Čitavo ljeto su uglavnom festivalske svirke po cijeloj Evropi i po svijetu. Sjutra smo u Prijedoru, prksjutra u Poljskoj, za sedam dana Španija, Bugarska, Engleska - i tako do kraja 2026. Jedino za ovu godinu što je sigurno je Nova godinu u Splitu, posle toga se pravi novi plan - otkrio je Vedran.

Iako su tekstovi njihovih pjesam as aveoma "poučnom" porukom društvu, oni su dobro shvaćeni svuda gdje nastupaju.

- To što smo mi mislili da je balkanski problem sve više je globlni, tako da nas sve više i više razumiju. Onamo gdje nas ne raziminju prjavo pjesme sa albuma na engleskom i svi zadfovoljni - objasnio je basista grupe.

Na Cetinju su prvi put i do čekaju da počne njihov "meč" zdovoljni su kako je festival koncipiran, organizovan, i što je najvažnije kako produkcijski zvuči.

- Zasad festival izgleda super, produkcija je super. Svi članovi benda su nosioci energije, ona mora biti kolektivni napor.

U rijetkim rupama, kako je kazao, kad ne sviraju uspiju da stvaraju. Ono što pripremaju biće nam prezentovano nakon festivalske groznice u oktobru- novembru.

- Nedavno  je izašla pjesma sa Dinom Šaranom, frontemnom Šuka, U3PM i u istoj toj kombinaciji se priprema nekoliko pjesama. 

image

MBF 1 - publika

- DAN PORTAL

Vojaž pamti Crnu Goru po najluđim provodima

Kruna prve večeri, na radost mlađe generacije, svakkao je bila mlada muzička i glumčka zvijezda Mihajlo Veurović poznatiji kao Vojaž. Dobrodošlica u znaku vriske, aplauza i želje za fotkom i autogramom na Cetinju pratila ga je cijelog dana.

On u Crnu Goru najrađe dolazi na more, gdje će se uskoro spustiti zbog nastupa ili da obiđe familiju u NIkšiću, odakle mu je majka.

- Prvi put sam u ovom gradu i drago mi je da mi je ovakva dobrodošlica. Najluđi nastupi su u Crnoj Gori. Generalno Crnu Goru pamtim po moru, ona me asocira na društvo, na ljeto, na ljubav - kazao je Vojaž.

Za festival je spremio  poseban repertoar.

- Nije isti nastup na festivalima i u klubu. Zato je svaki festivalski nastup drugačiji - objasnio je Vojaž koji nakon Cetinja nastupa u Vodicama, pa Biogradu, Budvi i tako u cijelom regionu svakodnevno.

Kako je obećao posle turneje ulazi ponovo u strudio, a stvaralački momenat očekuje u septembru.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
15. septembar 2024 10:49