/ -JUTJUB/SKRINSOT
13/04/2024 u 09:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Psihomodo pop objavio novi album

Obilježavaju duge četiri decenije rada

Pet godina posle albuma "Digitalno nebo" (Dallas Records, 2019.) Psihomodo pop, predstavlja 12. studijsko izdanje "Vjerujem u čuda", kojeg prati istoimeni naslovni singl.

"Vjerujem u čuda" Psihomodo objavljuje u godini kad obilježavaju duge četiri decenije rada što će proslaviti i velikom koncertnom turnejom koja 12. aprila počinje u Karlovcu. Iduća stanica biće Split u koji stižu 25. maja. Uslijediće i ostali hrvatski i regionalni gradovi, a finale se očekuje u zagrebačkoj Areni 12. oktobra.

Uz brojne hitove uz koje su stasale mnoge generacije, Psihomodo pop uživo će predstaviti i nove pjesme objedinjene na albumu "Vjerujem u čuda". Ukupno devet numera nalazi se na novom izdanju koje otvara prvi objavljeni singl "Dižeš me" kojim su oduševili publiku i osvojili radijski etar, čijim će putem zasigurno krenuti i nova, naslovna numera "Vjerujem u čuda" za koju njen autor, Davor Gobac kaže da je pjesma koja opisuje kako su izdržali svih ovih 40 godina.

Gobac je potpisnik muzike svih devet pjesama, dok tekst dvije od njih ("Mobitel" i "To nije OK!") potpisuje Smiljko Kajtez – Smile.

Ostalih sedam inspiracija su Davora Gopca koji svakom pesmom priča neku životnu priču, na uvijek zanimljiv način: nekad u zabavnom, a ponekad ozbiljnijem tonu.

"Vjerujem u čuda" donosi prepoznatljivi zvuk Psihomoda, začinjen doprinosom vrhunske ekipe gostujućih muzičara, a to su Dean Melki na violini, Darko Sedak-Benčić na trubi, Miron Hauser na trombonu i Vojkan Jocić na saksofonu. – Album "Vjerujem u čuda" je u nastajanju bio dosta brz, mogu reć. U jednom trenu smo shvatili da bi trebali napravit novi album, ali nije bilo nekih ideja, no situacija se promijenila već u narednih mjesec dana. Neke pjesme su se pojavile i kad je krenulo, album je dosta brzo iskomponiran i pjesme su dosta brzo nastale. A onda smo krenuli u realizaciju, i zapravo smo prve snimke radili u našoj prostoriji, gdje je za snimanje sve postavio naš bubnjar Tin. Tu smo napravili neke kao demo snimke i odnijeli ih Skansiju u studio koje je rekao da se s tim čak može koristiti, tako da su neke stvari ostale izvorne iz prostorije, nismo ih ponovo snimali u studiju. U studiju smo dodali vokale, ipak na boljim mikrofonima i još neke stvari. I dobili smo današnji proizvod "Vjerujem u čuda". Skansi je po meni na ovom albumu odradio odličan posao, ovo je jedna od boljih produkcija, album zvuči dosta svježe i moderno uprkos našem nekom retro stilu i nekakvoj tradiciji rock‘n‘rolla koju pratimo. Na albumu ima više stilova, punka, soula, rock‘n‘rolla… Ništa nije bilo namjerno, tako je spontano iscurilo iz nas, čuju se uticaji bendova koje volimo već godinama, ali mislim da je to i normalno za Psihomodo pop. Omot je napravio naš prijatelj Dinko Cepak i jako smo zadovoljni. Pogođena je srž ideje Psihomodo popa, kroz crtani film, kroz tog miša. I da, crno bijeli je omot. Ko bi reko. Inače su nam omoti bili zbilja dosta šareni – kazao je Gobac o nastanku novog albuma. 

Aranžman zajednički potpisuje Psihomodo pop, Srđan Sekulović – Skansi koaranžer je pjesama "Dižeš me", "Full", "Mobitel" i "To nije OK!", Ivan Arnold zaslužan je za gudački aranžman pjesama "I to je OK!" i "Bol" i brass aranžman u prvom singlu "Dižeš me", a brass aranžmane pesama "Bol", "Mačke", "Neću" i "Vjerujem u čuda" zajedno potpisuju Kuzma i Darko Sedak Benčić.

Producent albuma njihov je stalni, dugogodišnji saradnik Srđan Sekulović – Skansi, a "Psihomodo pop style" omota potpisuju Dinko Cepak (ilustracije), Marko Nemec (dizajn) i Davor Gobac.

Jedan od najboljih albuma u 40. godina dugoj, uspješnoj karijeri potvrđuje status ovih nagrađivanih muzičara i pokazuje da Davor Gobac (vokal, gitare), Smiljan Paradiš Šparka (bas gitara), Vlatko Ćavar – Brada (gitara), Jurij Novoselić – Kuzma (klavijature, saksofon) i Tin Ostreš (bubnjevi) i dalje opravdano uživaju status rock institucije koja nastavlja da oduševljava publiku.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 09:41