/ -JUTJUB
10/07/2024 u 16:30 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Remasterizovani kultni album „Bitanga i princeza" Bijelog dugmeta na digitalnim platformama

Nakon što je prošle nedjelje pušten u pretprodaju, četvrti, najambiciozniji i po mnogima najbolji album kultnog Bijelog dugmeta, "Bitanga i princeza", sada je dostupan i na digitalnim platformama.

Četrdeset i pet godina kasnije, ovaj kultni album miksan je s originalnih 24-kanalnih traka koje su sve ove godine pažljivo čuvane u arhivi Croatia Recordsa. Vinilno izdanje albuma "Bitanga i princeza" u Abbey Road Studios rezao je Šon Megi, Grammy-em nagrađeni ton majstor, a za novi miks albuma zaslužan je Goran Martinac iz Croatia Records Studija.

Vinil od 180 grama dolazi i s download karticom s.wav verzijama svih pjesama. Uz stereo verzije mikseva, spremna je Dolby Atmos verzija za digitalne servise kao i hybridni Super Audio CD s HiRes Stereo verzijom, te 5.1 surround mixom koji je u legendarnom Abbey Road studiju masterizovo Sajmon Gibson.

Ali, nije samo zvuk taj koji će oduševiti diskofile. Slavljenički album "Bitanga i princeza" dolazi s originalnim cenzurisanim omotom Dragana S. Stefanovića.

Album donosi sedam izvrsnih pjesama – "Na zadnjem sjedištu moga auta", "Ala je glupo zaboravit‘ njen broj", "Bitanga i princeza", "A koliko si ih imala do sad" i "Ipak, poželim neko pismo", kao i emotivne balade "Kad zaboraviš juli" i "Sve će to mila moja prekriti ruzmarin, snjegovi i šaš" u kojima Bijelo dugme prati simfonijski orkestar i hor.

– I iz današnje perspektive, album ‘Bitanga i princeza‘ jedan je od najzanimljivijih ostvarenja u ukupnoj produkciji Bijelog dugmeta. Lično to doživljavam i kao svoj vrhunski doseg u davnim sedamdesetim godinama – rekao je Željko Bebek, prvi frontmen i po mišljenju mnogih fanova grupe jedan od najboljih vokala Bijelog dugmeta.

Cijelu priču prati i video spot "Bitanga i princeza" iz 1980. godine koji je restauriran i podignut na Full HD kvalitet u produkciji CroRec Videos.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. septembar 2024 04:26