/ -PROMO
01/06/2024 u 12:14 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Sinovatz i Marčelo objavili album „Tako je govorio ZARADSUTRA"

Sinovatz i Marčelo, dvojica veterana hiphopa, pre koju godinu udružili su snage da bi pod tandenskim imenom ZARADSUTRA prionuli na album.

Rezultat je napokon tu: "Tako je govorio ZARADSUTRA", u izdanju Bakalin rekordingza, ima sedam pjesama, dok će osma, poslednja, pred publikom biti tokom juna.

O ovom materijalu Miloš Stefanović Sinovatz kaže:

– Prvo što mi pada na pamet su ove riječi s Gruovog prvog albuma: ‘…i kako neko može da kaže piši nešto lijepo, pa to stvorenje mora da bude potpuno slijepo‘. Nije lako slikati kad na paleti imate samo crnu i nešto bijele da tu i tamo rastačkate, ali kao što se reklo u našem prvom singlu – tako vidim. Ako izuzmemo klasične reperske momente (kojih je vrlo malo), ovaj album je otprilike ono što bih pričao na psihoterapiji.

Dvojac emsijeva vodi publiku na nostalgično putovanje kroz vrijeme: u zvuk s kojim su počeli, uz koji su odrasli, a koji se danas sve ređe može čuti. Od klasičnog hiphopa do dnb-a, dinamični duo analizira svijet oko sebe, muzičku industriju, svoju odanost poeziji i zabrinutost za nove klince, sa svih strana opkoljene nasiljem i kičom.

– Može biti da je ovo zvučna slika za užu publiku – ali pomislio sam: zašto da ne. Sirovo žilavo meso, diktat misli neopterećen time ima li ko da čuje – što bi rekao čuveni slogan Peščanika: ako vam je dobro, onda ništa – kaže Marko Šelić Marčelo.

– I inače radim beskompromisno, ali muzičke i tekstualne ambicije na albumima benda i mene ponekad iz kompleksnog zađu na teren komplikovanog; ovde smo svjesno ciljali drugačije, relacija um-drum kod ZARADSUTRE je prilično direktna, nefilterisana magistrala.

Međutim, uprkos tjeskobnoj stvarnosti, poslednja pjesma ipak će donijeti ponešto vedrine: njen naslov je "Kez". Kao zaključak albuma, Stefanović je predstavlja ovako:

– Drugarski smo svu tu tjeskobu podijelili na pola, donekle pretočili to i u humor (doduše, crn). Nakon svega nama ostaje to drugarstvo, vama album. U junu vas očekuje još jedna pjesma koja će, nadam se, bar donekle ublažiti gorčinu… zarad sjutra.

Sve pjesme imaju svoj video sa stihovima na youtube-u, a "Vidim" je dobila i spot, ovjenčan nagradom udruženja Neki Rok za pjesmu godine (2021). Od 1. juna, ZARADSUTRA je dostupna na svim platformama i servisima.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. septembar 2024 06:01