Roki Balboa / Skrinšot/jutjub
09/05/2024 u 16:12 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Snima se novi film o Rokiju Balboi

Film je trenutno u pripremi i biće ponuđen potencijalnim kupcima na predstojećem sajmu Filmskog festivala u Kanu, koji počinje sledeće nedelje.

Radnja prati siromašnog glumca sa djelimično paralizovanim licem i govornom manom koji u tri dana napiše scenario za film koji veliki studio želi da kupi, ali on odbija da ga proda, osim ako ne dobije glavnu ulogu. Naime, producenti su zaista htjeli da Rockija glumi Džejms Kan, ipak Stalone nije htio da odustane.

Upornost mu se i te kako isplatila. Stalone je odbio da uzme 350.000 dolara za scenario, ali je pristao na ponuđenih 35.000 i dopuštenje da glumi glavnog lika. Kao što je poznato, Roki je postao najveći filmski hit. Snimljen je za 1.2 miliona dolara, a ostvario je više od 117.2 miliona dolara dobiti. Imao je i deset nominacija za Oskara te je osvojio tri nagrade, uključujući i onu za najbolji film.

Prema izvorima, u toku je proces odabira glumaca te se aktivno traži osoba koja će glumiti Stalonea. Zasad nije poznato hoće li i na koji način on biti uključen u ovaj projekt.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. maj 2024 10:23