/ -SKRINSOT
01/10/2024 u 20:15 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Stigao prvi trejler dokumentarca o fatalnoj filmskoj ikoni Brižit Bardo

Legendarna Brižit Bardo je proslavila 90. rođendan 28. septembra, a tom prilikom je otkriveno i nekoliko prvih kadrova iz dokumentarnog filma o njenom životu i karijeri.

Ovaj dugoočekivani dokumentarac, jednostavno nazvan "Bardo", svetsku premijeru će imati u maju 2025. godine.

Film predstavlja sveobuhvatan pregled života i djela jedne od najznačajnijih ikona francuskog filma. Bardo je poznata po svojim nezaboravnim ulogama, ali i po svojoj predanosti zaštiti životinja, što je u filmu posebno naglašeno.

Kroz arhivske snimke, intervjue i rekonstrukcije, dokumentarac istražuje izuzetnu karijeru slavne glumice koja je ostavila neizbrisiv trag u istoriji francuske kinematografije. Slike i priče, koje u filmu "oživljavaju" njenu mladost i blistavu karijeru, takođe prikazuju njenu radikalnu odluku iz 1973. godine da napusti glumu i posveti se zaštiti životinja.

Bardo, koja je naratorka u ovom ostvarenju, pruža jedinstven uvid u svoje uspone i padove tokom javnog života. Takođe, i kontradikcije koje su pratile njen život ispunjen planetarnom slavom.

Sličan dokumentarcima o Džejn Fondi ili Odri Hepbern, ovaj film donosi intiman pristup, ali i nudi novu perspektivu u posmatranju života ove legendarne glumice. Kombinacija glamura, predanosti i samoće stvara duboku narativnu strukturu koja će gledaoce voditi kroz razne aspekte njenog života.

Kroz lične priče i rijetke snimke, dokumentarac ne samo da će osvijetliti njenu umjetničku karijeru, već i istaknuti izazove s kojima se suočavala kao žena umjetnica i aktivistkinja. U svetlu nadolazeće premijere u maju 2025., publika će imati priliku da otkrije nepoznatu stranu ove filmske ikone.

Bez obzira na to da li je obožavate zbog njenih filmskih ostvarenja ili njenog zalaganja za životinje, Brižit Bardo je još uvijek aktuelna i značajna ličnost u svijetu umjetnosti i zato ovaj film ne treba propustiti, navodi journal.rs.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
01. oktobar 2024 20:15