/ -WIKIPEDIA
10/02/2024 u 11:30 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Stiže dokumentarac o jednom od najpopularnijih pjevača

Serija, koja je trenutno u procesu realizacije, ispričaće priču o tome kako je Hulio Iglesias postao prvi umjetnik koji nije govorio engleski, a uspio je da osvoji američko i azijsko tržište

Hulio Iglesias i Netfliks postigli su dogovor o seriji koja će prikazati život španskog pjevača. Iglesas će učestvovati u samom procesu snimanja, prvi put u svojoj karijeri, i obećava da će "podijeliti sve o svom životu i nevjerovatnoj muzičkoj karijeri", prema saopštenju za štampu. Serija, koja je trenutno u procesu realizacije, ispričaće priču o tome kako je Hulio Iglesias postao prvi umjetnik koji nije govorio engleski, a uspio je da osvoji američko i azijsko tržište.

"Kroz više od 55 godina karijere, Hulio Iglesias je snimao i pjevao na 12 jezika, povezujući obožavaoce širom svijeta i postao je prvi svjetski poznat španski pjevač čije se pjesme pevaju širom palanete", dodaje se u saopštenju. Iglesias je rekao da želi da učestvuje u kreiranju "sopstvene istine". "Posle mnogo nagađanja, knjiga i dokumentaraca sa kojima nisam imao nikakvu vezu, prvi put sam odlučio da ispričam istinu o mom životu i to univerzalnoj kompaniji poput Netfliksa. Pismo šefice Netfliksa me je ubijedilo da je to idealna kompanija za razvoj ovog projekta. Želim da se zahvalim ljudima širom svijeta koji su podržavali moju karijeru", rekao je Iglesias.

Iglesias nije započeo karijeru kao pjevač, već je počeo u omladinskim redovima Real Madrida prije nego što ga je nesreća spriječila da nastavi sa fudbalom. Okrenuo se muzici i postao jedan od napopularnijih izvođača u istoriji muzike.

Kao globalna superzvijezda, Iglesias je snimao pjesme na najviše jezika na svijetu i bio je slavljen kao najpopularniji strani umjetnik u Kini, Brazilu, Francuskoj, Italiji i drugim zemljama.

2019. godine dobio je nagradu za životno djelo na dodjeli Gremi nagrada, prenosi "Variety".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 22:54