/ -AVICII EXPERIENCE PROMO
13/06/2024 u 10:30 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Stiže dokumentarac o životu Aviciija

Uskoro stiže dokumentarac o životu Aviciija, muzičke legende koja je tragično preminula 2018. kada je imao 28 godina. Dokumentarac pod nazivom "Avicii: I‘m Tim" će prikazati život i poslednje dane pokojnog DJ-a.

Avicii, pravog imena Tim Bergling, rođen je u Švedskoj i postigao je svjetski uspjeh pjesmom "Levels" iz 2011. Ta pjesma dospela je u top 10 na listama u nekoliko zemalja. Nanizao je još hitova, poput "Lonely Together", "Wake Me Up", "Waiting For Love"…

Dokumentarac je premijerno prikazan na Tribeca Film Festivalu u Njujorku. Dio sinopsisa dokumentarca, prema web stranici Tribeca Film Festivala, glasi:

"Godine 2011. Avicii je osvojio svijet svojim revolucionarnim hitovima, postavljajući rekorde i osvajajući publiku svojom zaraznom elektronskom muzikom. Nevjerovatna priča Tima Berglinga obrađena je sa strašću i razumijevanjem u filmu koji je režirao Henrik Burman, zaranjajući duboko u Aviciijev meteorski uspon do slave".

U filmu su i nikad viđeni snimci s turneje i pogled iza kulisa, koji dopušta gledaocima da urone u njegov svijet. Takođe, dokumentarac istražuje i mentalne probleme muzičara, posebno depresiju. Deo dokumentarca prikazuje i kako je Avicii sebi nagomilavao obaveze i da je u šest godina imao više od 800 koncerata.

O Aviciiju su govorili i prijatelji i prisjećali se kako se on ponašao prije smrti.

– Shvatio sam da je uzimao ljekove protiv bolova. Odrastao sam s porodicom koja se drogirala i video sam kad ljudi uzimaju opijate kako im se oči mijenjaju. Oči su mu bile otvorene kao zombiju. Te tablete mijenjaju način ponašanja – rekao je prijatelj muzičara Džesi Vejts u dokumentarcu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
04. jul 2024 19:35