/ -JUTJUB/SKRINSOT
02/04/2024 u 13:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Stiže novi dokumentarac „Moments That Shook Music: Kurt Cobain"

Prema saopštenju za javnost, dokumentarac će biti "isključivo ispričan kroz moćne i retke arhivske snimke"

BBC će objaviti novi dokumentarac koji traje sat vremena povodom 30. godišnjice smrti Kurta Kobejna, glavnog vokala, gitariste i jednog od osnivača Nirvane, koji je izvršio samoubistvo 8. aprila 1994. godine.

Film se zove "Moments That Shook Music: Kurt Cobain" a prema saopštenju za javnost, dokumentarac će biti "isključivo ispričan kroz moćne i retke arhivske snimke", pružajući "snažni prikaz dana koji su okruživali taj tragični trenutak" kada je Kobejn oduzeo sebi život.

Tokom poslednjih godina svog života, Kobejn se borio sa zavisnošću od droga i depresijom. Nakon predoziranja u Rimu u martu 1994. i naknadne intervencije, Kobejn je izvršio samoubistvo u svom domu u Sijetlu 8. aprila. Imao je 27 godina.

Kako prenosi magazin Rolling Stone, dokumentarac će pokazati "potresnu reakciju električara koji je otkrio Kurtovo tijelo, kada je bio angažovan na postavljanju njegovog bezbjedonosnog sistema u kući u Sijetlu, kao i haos i konfuziju, koja je nastala nakon njegove smrti, a koju su fanovi snimili".

– Ovaj dokumentarac pokušava da demistifikuje taj trenutak u vremenu, pričajući priču direktno sa scene, putem snimaka onih koji su bili tamo – rekao je jedan od šefova u BBC.

Jedan od producenata ovog dokumentarca tvrdi da film donosi svjedočenja iz prve ruke.

Podsjetimo, Kurt Kobejn je osnovao Nirvanu 1987. sa Kristom Novoselićem i bend je promijenio niz bubnjara prije nego što mu se pridružio Dejv Grol 1990.

Pored osvajanja više prestižnih muzičkih nagrada i top lista širom svijeta, uvršteni su u Kuću slavnih rokenrola 2014. godine i još uvijek su jedan od najprodavanijih rok bendova svih vremena.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. maj 2024 18:36