Ok fest na Tjentištu / -VEDRAN ŠEVčUK
26/02/2024 u 14:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Tamikrest, Letu štuke, M.O.R.T, Bojana Vunturišević, Eyesburn i Savršeni marginalci stižu na OK fest

Nova imena najavljuju nezaboravan provod

Deseto izdanje "Nektar OK festa" od objave prvih izvođača koji će nastupiti na Tjentištu, od 19. do 21. jula, najavljuje odličnu zabavu i još jednu OK avanturu za pamćenje.

Uz "Thievery Corporation", "The Toy Dolls", "Parni valjak", "Ritam Nereda", "Zoster", Vojka V, Gršea, "Mortal kombat", "Nipplepeople", sastave "Pero Defformero", "Svemirko" i "Sunshine" i sjajnu ekipu elektronske scene koju predvode OXIA, Technasia, Victor Ruiz, DJ Jock, Mladen Tomic, Nebs Jack, Nemax i Jakka, mnogobrojnu publiku na Tjentištu ovoga ljeta zabavljaće i "Tamikrest", "Letu štuke", M.O.R.T, Bojana Vunturišević, "Eyesburn" i "Savršeni marginalci".

Kako je saopšteno iz "Nektar OK festa" ovo su imena koja uz već ranije najavljena garantuju nezaboravan provod na jednoj od najljepših festivalskih lokacija u ovom dijelu Evrope, nacionalnom parku Sutjeska.

- ‘Tamikrest‘, tuareški desert blues bend, koji osvaja publiku i kritiku širom svijeta stiže na Tjentište. Šarenolika ekipa benda dolazi iz različitih zemalja - Mali, Alžir, Francuska i Niger. Kako i sami kažu u bend svako donosi svoj način sviranja. U pjesmama neki dijelovi počinju sa riffom, drugi sa melodijom i ritmom, a onda svaki od članova benda doda dvoj doprinos. Ideja je bila da zadrže zajedničku nit koja dolazi iz Tamasheq muzike i provesti je kroz različite svjetove koji proizilaze iz njihovog uticaja ili susreta na njihovim putovanjima. Uz Tinariwen ovaj bend je zasigurno globalno najprepoznatljiviji tuareški desert blues band" - objašnjavaju iz "Nektar OK festa".

Skoro pa domaćini na Tjentištu su "Letu štuke" popularni sajarevski bend, koji već decenijama uživa posebno mjesto na muzičkoj sceni regiona, a odlikuju ih bezvremenski hitovi, specifičan umjetnički izraz, te društveno i politički angažovani tekstovi.

M.O.R.T. je beskompromisni punk-blues bend iz Sinja, žestokog zvuka i živih nastupa. Inspiraciju za tekstove nalaze u paradoksima svakodnevnice, i sve to odlično ‘pakuju‘ u čvrsti, psihodelični pub-rock sa elementima bluesa i countrya.

Sledeći izvođač, Bojana Vunturišević, pjevačica, kompozitorka, hitmejkerka, poslednjih godina vrlo samouvjereno zauzima svoje mjesto na regionalnoj muzičkoj sceni, gdje stiče sve veći broj fanova.

Karijeru je počela kao članica underground sastava ‘The Root‘ i ‘MistakeMistake‘, da bi istu potom nastavila samostalno. U februaru prošle godine, objavila je dugoočekivani album ‘Ljubav‘ koji je još jednom potvrdio Bojanino mjesto liderke novog talasa.

"Eyesburn", kultni beogradski reggae hardcore bend, ove godine obilježava 30 godina postojanja na sceni. Bend je potekao iz beogradske hardcore scene, a nakon izlaska prvog studijskog albuma ‘Dog Life‘ 1998. godine, bend počinje muzičko istraživanje drugih žanrova - reggae, dub, drum & bass, stvarajući svoj specifičan miks stilova i kreirajući jedinstveni zvuk.

"Savršeni marginalci" su četvorka koju čine tri člana banda ‘Hladno pivo‘ i pjevač benda ‘Deafness by Noisea‘. Svoju misiju počeli su koncertima na kojima sviraju isključivo prva tri albuma grupe ‘Hladno pivo‘. Već na prvim nastupima okupili su veliku bazu fanova ‘Hladnog piva‘ još sa početka karijere benda, navodi se u saopštenju organizatora.

Iz "Nektar OK festa" navode da nas uskoro očekuje najava novih imena koja će ovoga ljeta nastupiti na Tjentištu.

- Interesovanje za festival već sada je veliko i prvi paket OK kamp (četiri dana u festivalskom kampu + ulaznica za festival) već je u prodaji. Prodaja se vrši u cijelom regionu putem prodajnih servisa gigstix.ba/gigstix.com/gigstix.me/entrio.hr/entrio.si", zaključeno je u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 19:57