/ -JUTJUB/SKRINSOT
31/05/2024 u 13:58 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Tom Morelo dobitnik nagrade Woody Guthrie za 2024. godinu

Tom Morelo, gitarista benda Rage Against the Machine, 30. maja napunio je 60 godina, a istog dana proglašen i dobitnikom Nagrade Woody Guthrie za 2024. godinu.

Ceremonija će se održati 25. deptembra u Cain‘s Ballroomu u Tulsi, Oklahoma, a uključivaće razgovor s Morelom, kao i akustični nastup.

"Ova prestižna nagrada prepoznaje Morelov izvanredan doprinos muzici i aktivizmu, utjelovljujući duh društvene svijesti i muzičkog nasleđa Vudija Gatrija", navedeno je u saopštenju.

Sam Morelo je izjavio:

– Vudi GAtri bio je neustrašivi agitator, huškač sa šest žica, poetski govornik istine i harmonizirajući kavgadžija. Bio je izvorni panker čiji su život, muzika, umjetnost i tekstovi bili svetionici pravde i oslobođenja za potlačene. Vudi mi je bio inspiracija da svoje priče ispričam onako kako ja to vidim, bez kompromisa ili izvinjenja i da sviram svoje pjesme (i njegove pjesme) na protestima i na barikadama kad god i gdje god ljudi zauzmu stav.

Prethodni dobitnici nagrade Woody Guthrie su Pussy Riot, Brus Springstin, Džoan Baez, Chuck D i Džon Melenkamp.

Prije ceremonije, Morelo će obići Ujedinjeno Kraljevstvo i Evropu na nizu solo koncerata i festivalskih nastupa u junu i julu, a mi žemo ga gledati na Exitu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
05. oktobar 2024 23:40