/ - MAX.COM
07/09/2024 u 14:49 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Tvorci „South Parka" će ignorisati Trampa u novoj sezoni serije

Pokušavali smo da radimo "South Park" tokom četiri ili pet predsjedničkih izbora, i to je tako težak zadatak, objasnio je Stoun

Kreatori Emijem nagrađivane serije "South Park" namjeravaju da ignorišu Donalda Trampa (Trump) kada se popularna animirana serija vrati sa svojom 27. sezonom 2025. godine, rekli su u jednom od rijetkih intervjua. - Ne znam šta bismo još mogli da kažemo o Trampu - izjavio je Met Stoun (Matt Stone) za Vanity Fair u vezi s bivšim američkim predsjednikom čiji je život, čini se, ispunjen dramom.

Stoun je dodao da je strašno zbunjujuće satirično obraditi teme poput Trampa, te da je i to razlog zbog čega će ga izbjegavati.

- Pokušavali smo da radimo "South Park" tokom četiri ili pet predsjedničkih izbora, i to je tako težak zadatak - objasnio je Stoun, koji je zajedno sa Trejom Parkerom (Trey Parker) pokrenuo seriju 1997. godine na Comedy Centralu.

- I čini se kao da to preuzima previše važnosti. Očigledno, to jeste važno, ali nekako preuzme sve i onda se manje zabavljamo - dodao je u intervjuu koji je objavljen u četvrtak.

Dio razloga zašto je najnovija sezona "South Parka" dobila 2025. godinu kao okvirni datum jeste to što su autori željeli da se platformi Paramount+ - na kojoj se sada prikazuje serija - da vremena "da se dovedu u red".

Ali je Stoun također dodao da su on i Parker namjerno odlučili da preskoče izborno nadmetanje između Trampa i njegove demokratske suparnice, potpredsjednice Kamale Haris (Harris).

Stav koji je Stoun iznio za Vanity Fair značajno se razlikuje od toga kako je "South Park" obradio predsjedničku trku 2016. godine, koju je Tramp neočekivano dobio protiv bivše državne sekretarke Hilari Klinton (Hillary Clinton). U seriji, lik učitelja iz osnovne škole, kojem je glas dao Parker, kandidovao se za predsjednika, porazio Klinton i bio u Ovalnoj kancelariji nekoliko sezona, a njegov izgled i stil su očigledno bili inspirisani Trampom.

U intervjuu za Vanity Fair opisano je kako su Stoun i Parker izveli "36-satnu jurnjavu" kako bi stigli na vrijeme da naprave epizodu o izborima 2016. godine, nakon što su, kao i većina zemlje, bili šokirani Trampovom pobjedom.

Tramp je od tada pružio komentatorima – satiričnim ili ne – mnogo materijala, uključujući poraz na izborima 2020. od Bajdena (Joe Biden) i osudu u maju zbog krivičnog falsifikovanja poslovnih dokumenata kako bi prikrio isplate porno glumici koja je tvrdila da je imala aferu sa njim.

Među brojnim drugim pravnim problemima, suočava se sa još tri krivične optužnice koje proizlaze iz njegovih napora da poništi poraz od Bajdena, kao i zbog zadržavanja državnih tajni nakon završetka predsjedničkog mandata, a u julu je preživio atentat na političkom mitingu.

"South Park" prati četiri dječaka koji odrastaju u gradiću u Koloradu. Serija je vulgarno satirizovala širok spektar tema, uspjevajući da osvoji kritiku i uspostavi se kao neobično dugotrajna, iako neki gledaoci njen sadržaj smatraju previše uvredljivim.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
13. septembar 2024 05:10