Bora Đorđević / - LAZAR RUZIC
03/10/2024 u 21:46 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Udovica Bore Čorbe zabranila film o njemu: Premijera otkazana u posljednji čas

Legendarni Bora Đorđević, poznatiji kao Bora Čorba, preminuo je 4. septembra, a muzički svijet i dalje osjeća veliku prazninu zbog njegovog odlaska.

U njegovu čast ubrzo je napravljen i film “Riblja Čorba – Pesme bez kojih se ne može” koji je trebalo da bude emitovan  2. oktobra na “Dok’n’Ritam” festivalu.

Kao razlog naveli su neslaganje na koje je autorska ekipa naišla od strane njegove udovice. Otkazivanje su potvrdili saopštenjem u kojem su naveli razloge.

"Riblja čorba" prestaje da postoji nakon skoro pola vijeka

- Razlog leži u činjenici da se Dubravka, udovica Bore Đorđevića, protivi projekciji. Ne znamo tačno zašto je tako, niti je dobra prilika da to utvrđujemo jer je sve još svježe i možemo da razumijemo da su emocije pomiješane - objasnili su.

Takođe su otkrili da "imaju Borinu pismenu saglasnost, datu u vrijeme kad se njih dvoje nisu još poznavali".

Kako su pojasnili, prije izvršene ostavinske rasprave, gdje nadležni sud odlučuje o pravnom nasljedstvu, ona – čisto pravno gledano – nema mogućnosti da utiče na bilo šta. Međutim, imajući u vidu da je ona osoba koja je provela zadnje godine života sa njim, da je ne bio bespotrebno uznemiravali, a iz poštovanja prema Bori, organiozatori su otkazali projekciju do daljnjeg.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
03. oktobar 2024 21:46