Electric Fields / -FOTO: NICK WILSON
06/03/2024 u 19:05 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Australija izabrala predstavnika za Eurosong: Duet „Electric Fields“ ide u Malme

Tekstualne dionice na drevnom jeziku Yankunytjatjara kojeg je upotrebljavao narod Anangu na Aboridžinima

Predstavnici Australije na ovogodišnjem Evrosongu biće članovi dueta „Electric Fields“ sa numerom One milkali (One blood), objavili su emiter SBS i producentska kuća Blink TV kao realizatori projekta učešća Australije na Evroviziji.

Drugu godinu zaredom, a sedmi put od 2015, Australijanci su se opredijelili za interni izbor pjesme i izvođača. Isto tako, drugu godinu zaredom Australijanci su svog predstavnika našli među učesnicima nekadašnjeg nacionalnog finala Australia Decides, organizovanog 2019, 2020. i 2022. godine. Upravo članovi dueta „Electric Fields“ bili su učesnici prvog od tri izdanja navedenog nekadašnjeg nacionalnog finala, na kom su učešće sa numerom "2000 and whatever" završili na 2. mjestu. Evrovizija se navedenom duetu ove godine posrećila iz drugog pokušaja, pa samim tim na evrovizijskoj sceni prvi put ćemo imati i tekstualne dionice na drevnom jeziku Yankunytjatjara, kojeg je upotrebljavao narod Anangu na Aboridžinima, najstarijoj živoj kulturi na zemlji.

Duet „Electric Fields“ 2015. godine osnovali su instrumentalista Michael Ross i pjevačica Zaachariaha Fielding i odmah su se izdvojili kombinovanjem elemenata pop, soul i elektronske muzike. O svojoj evrovizijskoj pjesmi One milkali (One blood) rekli su da je to njihov san o svijetu u kom su ujedinjeni, kao svjetska diskoteka koja se stapa pred ogromnim univerzumom, koja odražava srodnost koju svi dijelimo sa obrascima prirode koji se ponavljaju.

Pjesma One milkali (One blood) premijeru je doživjela 5. marta u 18 časova po centralnoevropskom vremenu na Jutjub kanalu Pjesme Evrovizije. Ovogodišnji australijski predstavnici nadmetaće se u drugoj polovini učesnika 1. polufinala 7. maja.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 09:51