Koncert hora Vokalisti u KIC-u / - SRđA BOLJEVIć
20/06/2024 u 10:16 h
Danica TomaševićDanica Tomašević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

(FOTO/VIDEO) Hor Vokalisti održao spektakularan koncert u KIC-u: Desila se Evrovizija

Na prvom solistčkom koncertu hora Vokalisti desila se Evrovizija, saglasna je struka i publika. Spektakl osmišljen do najsitnijeg detalja donio je muzičko-scenski, ali i vizuelni doživljaj. Da su to uradili bez greške dokaz su aplauzi koj su pratili svako izvođenje.

Za dirigenta hora Sašu Barjaktarovića cio put, od ideje do realizacije, osim muzičkog u kojem je prekapovao, potom i horski uobličio melodije do osmišljavanja izlaska na scenu, koreografija, čak i modnih kreacija, do dimnih zavjesa, scenskih vatrometa ili video bima, nije bio toliko "blještav".

- Veliki je put od početnog biranja repertoara, raspisivanja dionica, bezbroj proba i ogromnog timskog rada… Ali, zato stigne nagrada u obliku aplauza i Vokalisti su oduševljeni publikom, energijom koju smodobili, najljepšim ovacijama.  Posebno nam je zadovoljstvo čuti kako pjevaju i igraju sa nama, a tu smo negdje dobili znak da prate naš impuls i da smo se stopili zajedničkom  energijom - kaže Barjaktarović za Dan sumirajući sinoćnje utisce.

Ujedinjeni, kako je kazao, dijelili su emociju radosti kroz pjesmu “C’ est la vie”, ljubavi uz pjesmu Aleksandre Kovač, ali su odali omaž i Sladjani Milošević kroz pjesmu “Bez nade”kao i Peru Stefanoviću kroz pjesmu “Sva moja jutra”, kroz pjesmu koju svi u horu mnogo vole kao i publika.

- Skrenuli smo pažnju da “život čine male stvari, sto sitnica” i da nikada nećemo odustati od muzike kroz “Never gonna give you up”. Horisti su se zaista potrudili da prenesu sve emocije, svu ljubav koju su gajili godinama i vrijedno njegovali kroz ovaj repertoar dvije godine unazad… - istakao je dirigent.

Svjestan je da su "ovacije publike dokaz da su uspjeli".

- Zahvalni smo našem žongleru Dušanu Đukiću koji je ukrasio veče svojim umjetničkim dahom, našoj solistkinji Đini Mićović, Neli Slavić, Aleksandri Vojinović našim članicama hora kao i našem solisti Andriji Staniću koji  svojim dobrim glasom zna da pobere i simpatije publike emocijom kroz pjesmu.

Iako je u planu bilo da se nakon prvog bloka na video bimu vide spotovi koje je hor snimio za autorske kompozicije to nije uticalo na tok koncerta, niti na raspoloženje u publici.

- Žao nam je zbog tehničke greške koja je nastala zbog nemogućnosti projektovanja naših spotova  “Kad gitara zasvira”, “Muzika i ja”, a posebno nam je žao zbog spotana koji smo posebno ponosni, a to je “Konjuh planinom” koji je inače dobio regionalnu popularnost. To je negdje možda i dokaz da se umjetnošću nije lako baviti. Veče, bez obzira na nedostatke bilo je i bolje nego što smo očekivali. Ushićenja je bilo i prije koncerta, a sada posle koncerta se osjećamo kao u snu, zahvaljujući svim ljudima koji su pružili toliku podršku, lijepe komentare nakon koncerta - iskren je Barjaktarović.

Sinoćnjim koncertom "baterije" su pune a ideje i planovi još brojniji.

- Neka ovaj koncert bude uvod u ljeto, a mi ćemo od septembra sa novom energijom i projektima dalje da iznenadjujemo svoju publiku jer oni to zaslužuju. Najljepši komentar koji smo dobili jeste od uvaženog umjetnika i dirigenta Mira Krušćića koji je izjavio da se osjećao kao da je na Evroviziji… I zaista jeste bila zamisao da naša publika osjeti taj zračak velike scene… - zaključuje dirigent Barjaktarović.

(VIDEO) Prvi solistički koncert hora Vokalisti: Bogatstvo nota, ritma i muzike

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
26. septembar 2024 13:44