Kiki Rahimovski / -KROACIJA REKORDS
25/12/2023 u 17:30 h
Danica TomaševićDanica Tomašević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO)Kiki Rahimovski s novom baladom kreće u ponovno osvajanje regiona

"Suze nebeske" donose nam "Kišu..."

Početkom decembra Kiki Rahimovski nas je obradovao novom emotivnom baladom "Kiša je padala".

- Tog dana kiša je lila u Zagrebu, pa i dva dana poslije, da su me prijatelji zvali da me zamole da ugasim pjesmu - okrio je Rahimovski za naš Radio D.

"Kiša je padala" je novi naslov koji djeluje regionalno. Nakon numere "Suze nebeske" koja je osvojila publiku regiona bez ikakvih kalkulacija izašla je Kiša. Kako i sam kaže, Suze nebeske su odradile regionalno neviđen posao pa nije bilo potrebe da žuri sa sledećim singlom.

Muziku i tekst napisao je Kiki Rahimovski, dok su se za aranžman pobrinuli Saša Miočić i Elvis Sršen, a reditelj spota je Dario Lepoglavec. Spot je sniman u Studiju Hangar u Zagrebu, a na snimanju se Kikiju i njegovom bendu pridružila Amela Broz.

- "Kiša je padala" je nastala prije četiri, pet godina i pregledavajući neke tekstove od ranije naletio sam na nju i brzo dobio ideju za muziku koja odlično odgovora ovim stihovima, tako da je pjesma nastala vrlo jednostavno i bez previše filozofiranja. Dok smo radili na albumu ova pjesma mi se nije tamo uklapala i jednostavno nije bilo vrijeme da se pjesma tada objavi. Nadam se da će publika prepoznati pjesmu kao svoju i da će je prihvatiti čak i bolje nego ‘Suze nebeske‘ - ističe Kiki.

Ipak, u međuvremenu nije odustao od muzike.

- Bio sam kreativno i kompozitorski aktivan pa me to raduje. Ovo je priprema za ovo što ću raditi iduće godine jer planiram koncertno da se vratim na teren regiona - otkriva Kiki.

Kako kaže, ne osjeća teret prezimena koje nosi, ali osjeća obavezu.

- Nije mi prezime ništa niti otežalo niti olakšalo jer sam od početka nešto uspio, prvo s grupom, kasnije sam. Sad imam neku obavezu da tu priču moje pordice i to veliko prezime koje nosim, ispoštujem. Da radim ono što volim da dajem ljudima što imam kao što je moj otac ili djed. Nemam neki teret, nisam ga osjećao. Mislim da su drugi ljudi više mislili o tome nego ja. Najčešće je bilo pitanje "kako se nosiš s tim?" Da mi je po jedan euro kad sam čio to pitanje već bih živio na Pantovčaku... U svakom slučaju, ja sam ponosan - ističe Kiki.

Teret slave jedino osjeća u tome što zadržava za sebe stvari koje ga muče. Javno ne istupa sem kao autor i pjevač, ili kao član porodice, koji ima svoje obaveze i raduje im se.

-  Čim uzmem neki instrument vrijeme mi leti nevjerovatnom brzinom i tako da pokušavam naći dane u nedjelji kada ne razmišljam o muzici kada se fokusiram na to što je potrebno mojoj porodici. U tome nema razlike između mene i bilo koje druge osobe. Za sebe mogu reći da sam dosadan tip. Svaki dan rutina, volim se zabavljati pjevati i davati ono što ja imam, to podijeliti sa drugima. Ima stvari koje me vesele, volim sportove sa loptom, dobru knjigu, dobre drame, ne volim horore. Čak ne volim ni romantične komedije, ali volim drame nešto što ima smisla - otkriva.

Muzika ga uglavnom okupira.

- Pišem što osjećam Sjednem, napišem ili otpjevam. Nema dorađivanja. Ja jednostavno radim to bez promišljanja što bi i kako trebalo, saberem svije emocije - što volim, što ne volim i ispuštam to iz sebe - objašnjava Radiju D.

Rahimovski je veoma skroman po pitanju pjesama i činjenice da pravi samo hitove.

- To se treba više stvari poklopiti, i vrijeme i malo sreće, ali nije baš da su sve pjesme dobro prošle. Puno pjesama mi nije prošlo. To je normalno. Jedino mi je žao što se nije potrefilo idelano vrijeme za poslednji album "Stopala", koji je izašao 2019. uoči korone, jer je na njemu bilo kvalitetnih pjesama koje tek, nakon ovoliko godina planiram da promovišem - poručuje Rahimovski.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 20:26