Nik kejv / tviter/skrinšot
07/03/2024 u 20:30 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Nik Kejv najavio novi album "Wild God" uz objavu naslovnog singla

Legendarni muzičar ​Nik Kejv i njegovi Bad Seedsi, uz misteriozno odbrojavanje, najavili su novi album "Wild God" koji stiže 30. avgusta, a objavili su i naslovnu pjesmu koja je i glavni singl albuma.

Materijal "Wild God" će sadržati 10 pjesama koje potpisuju Nik Kejv i neizostavni Voren Elis, uz postavu benda koju osim njih čine Tomas Vidler, Martin Kejsi, Džim Sklavunos i Džordž Vještica. Albumu su dali svoj doprinos i Luis Almau i Kolin Grinvud iz Radioheada.

- To je komplikovana ploča, ali je takođe duboko i radosno zarazna. Nikada nema glavnog plana kada snimamo. Ploče zapravo odražavaju emotivno stanje pisaca i muzičara koji su ih svirali. Slušajući ovo, ne znam, čini se da smo srećni - opisao je album Kejv. - Nadam se da album ima učinak na slušaoce koji je imao na mene.

"Wild God" biće prvo cjelokupno izdanje Nika Kejva i Bad Seedsa nakon "Ghosteena" iz 2019, a još prošlog jula ga je Kejv nagovijestio, a početkom godina je i kroz svoj newsletter objavio:

- Ovo je i dobra i loša vijest. Dobre vijesti jer ko ne želi novi album Bad Seedsa? Loše vijesti jer moram napisati tu prokletu stvar - napisao je. - Započeo sam proces u 09.00 ujutro 1. januara. Sada je 6. januar - prošlo je skoro sedam dana i napisao sam nekoliko stvari, ali nisu baš dobre, ili možda jesu, teško je reći.

Po dolasku 30. avgusta, album će biti dostupan na strimingu, CD-u i vinilnim formatima, uključujući standardno i ograničeno izdanje vinila, a u toku su prednarudžbe.

"Wild God" lista pjesama:

01. Song of the Lake

02. Wild God

03. Frogs

04. Joy

05. Final Rescue Attempt

06. Conversion

07. Cinnamon Horses

08. Long Dark Night

09. O Wow O Wow (How Wonderful She Is)

10. As the Waters Cover the Sea

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 17:11