VIS Bež / Vis Bež
18/09/2024 u 20:26 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

(VIDEO) Novi spot za barski VIS BEŽ – naslovna minijatura sa albuma "Sunce, zemlja i s njima ti"

Barski VIS BEŽ se oglasio novim spotom za naslovnu numeru “Sunce, zemlja i s njima ti” sa istoimenog EP-a koji je ljetos izašao pod etiketom barske izdavačke kuće “Mediteran Multimedia”.

Barski VIS BEŽ objavio EP Život u e molu

Atraktivni video spot, djelo “Bubulj produkcije”, sniman je na maslinarskom lokalitetu Dabanovo, avgusta 2024, uz finansijsku podršku Turističke organizacije Bar. Režija, kamera, kolorizacija i montaža je djelo Dejana Senića, a u spotu je glumila Ana Pejović, nekadašnja miss Crne Gore.

Muziku i tekst za drugi spot “Sunce, zemlja i s njima ti” – odjavnu minijaturu sa istoimenog albuma potpisuje Željko Milović, a aranžman je djelo VIS BEŽ.

Riječ je o konceptualnom albumu – svojevrsnom omnibusu od šest stilski različitih pjesama (od popa, preko latino-rocka, bossa-nove, mainstream rocka do ambijentalne odjave) koje povezuju kratka muzička intermeca, govori, zvukovi… i na taj način stvaraju svojevrstan film o gradu na moru. Ovo je jedno od rijetkih muzičkih ostvarenja u Crnoj Gori koje je najbolje slušati „u komadu“, od početka do kraja.

image

Ana Pejović VIS Bež

- VIS BEž

VIS BEŽ i dalje čine tri autora: Željko Milović, Božidar Gagović i Edin Dibra, a rad na albumu predstavljao je sinergiju barskih umjetnika raznih provencijencija. Od muzičara tu su Marko Đurašević Mahoni – gitare i klavijature, Ivana Janković – prateći vokali i duetski vokal, Mišo Škuletić – klavijature, Miško Bulatović – harmonika, Veljko Ivanović – klavijature, te soprani iz višestruko nagrađivanog barskog hora “Zima” Varvara Loyko, Tatjana Grigorjeva i Olga Rudenko.

Specijalno za ovaj album, pijanistkinja prof. Ana Vukazić komponovala je i odsvirala “Etar”, Milan Vujović je odrecitovao dio pjesme “Sad, kad je bonaca među nama”, korišten je snimak solo nastupa prof. Mladena Kovačevića na usnoj harmonici, a kao kompozitori pjesama se pojavljuju Željko Milović, Slobodan Mijović i Božidar Gagović.

image

Ana Pejović VIS Bež

- VIS BEž

Naslovnica je djelo poznatog barskog fotografa Steva Popovića, a unutrašnjost atraktivnog bookleta krase fotografije Nade Vojinović.

Prvi singl s EP-ja bila je ujedno i uvodna pjesma – “Bonaca”.

Sredstva za objavljivanje EP-a “Sunce, zemlja i s njima ti” dobijena su od PAM-a na osnovu godišnjeg konkursa za izvođače. Album i spot su promovisani u okviru programa “bARS” 37. “Barskog ljetopisa”.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. septembar 2024 20:26