ITD bend / -HRVOJE BANIć
19/02/2024 u 19:30 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) "Pekmez" je nova pjesma ITD banda sa snažnom porukom

Kupite djeci lopte!!!

Nova pjesma ITD banda ‘Pekmez‘ sa albuma godine Muisc Pub Hrvatskog radija ‘Orao nikad ne leti u jatu‘, zaplovila je radijskim etrom. Poznati kompozitor i tekstopisac Miroslav Rus, uz tekstove i muziku, potpisuje i aranžman u saradnji sa Zvonimirom Domazetom, što je u posljednje vrijeme i uobičajeno na pjesmama ITD banda.

Na pitanje od kuda ovaj neobičan naziv za pjesmu ‘Pekmez‘ Miroslav je odgovorio:

- Ona pjesma je jedan kratki presjek moga života, mojih nemira, sumnji, pitanja bez odgovora i sjećanja na moje djetinjstvo. Toplina te pjesme bazirane na djetinjstvu je ono što me čuva sve ove godine. Rijetko je danas vidjeti dječaka s loptom, još manje sa pekmezom, uglavnom sve počinje i završava mobilnim, zbog čega mi je pomalo i žao generacije koja dolazi i koja se već u ranim godinama otuđuje. Čovjek bez čovjeka i nema neki smisao. Možda sam malo i zabrijao ovim odgovorom, ali neka zaključak i poruka ove izjave bude, kupite djeci lopte - poručio je Miroslav Rus.

Za pjesmu ‘Pekmez‘ ITD band je snimio i video spot u saradnji sa Hrvojem Banićem sa kojim su sarađivali u više navrata. Sam video spot prati minimalizam i osim samog benda u spotu se pojavljuje i samo jedan dječak sa psom.

‘Pekmez‘, kao i ostale pjesme sa albuma ‘Orao nikad ne leti u jatu‘ dotupne su na Spotify-ju, Deezeru, Tidalu, Apple Musicu i ostalim streaming servisima.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
10. maj 2024 15:40