Rokstrikcija 5 - Ritam nereda, grupa 9 / -BANER
05/02/2024 u 13:34 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Rokstrikcija 5: Ritam Nereda nastupa 9. februara u Podgorici

Sjajnu uvertiru napraviće srednjoškolski bendovi Petrikor i Extroft, kao i barska grupa 9

Na petomizdanju Rokstrikcije, u petak, 09. februara nastupiće  „Ritam Nereda“ (Srbija), „ 9“, „Petrikor“(Crna Gora), „Extroft“(Hrvatska).

Podsjećanja radi, na serijalu koncerata “Rockstrikcija” gostovala su neka od najistaknutijih i najinteresantnijih rock sastava kako iz naše zemlje tako i regiona, među kojima su se našli: Nikola Vranjković, Autogeni Trening, Bjesovi, Vrpca, Šiza, Punkreas, Alternaiva, Atheist Rap, Let 3.

Pravo osvježenje na muzičkoj sceni je grupa „Petrikor“, a njihov prvi javni nastup je rezervisan na ovoj Rockstrikciji. Jedan od rijetkih mladih crnogorskih muzičkih sastava srednjoškolskog uzrasta koji svira alt/rock će otvoriti veče u hali Kolektora(ex-Titex).  Nakon čega, 21. februara, putuju za Zagreb gdje će sa svojim vršnjacima nastupati u sklopu Superval festivala.

„Rockstrikcija“ u saradnji sa „Superval“ festivalom iz Hrvatske je omogućila razmjenu mladih bendova srednjoškolskog uzrasta, s toga nam za ovu priliku dolazi grupa „Extroft“ iz Valpova. Ovaj mladi bend je svojom muzikom skrenuo pažnju mnogim festivalima u Hrvatskoj i regionu.

Njihov hard/core/metal zvuk će biti sjajna uvertira za ostatak večeri na kojoj će se predstaviti i grupa „9“ iz Bara. Momci sa crnogorskog primorja su spremili promociju svog prvog albuma, nešto tvrđi zvuk nego što smo navikli da slušamo sa našeg Jadrana. Muzički sastav “9”(devet) iz Bara, čine Milić Šarović (glavni vokal/gitara), Duško Srzentić (prateci vokal/gitara), Džulijan Ilić (bass gitara) i Ivan Ćetković (bubanj). Bend se okupio krajem 2022. godine sa ciljem da radi isključivo autorsku muziku i pokuša da plasira noviji metal/core zvuk na scenu Crne Gore i regiona. U toku je snimanje prvog albuma koji će sadržati 9 pjesama, od kojih je pet već snimljeno i mogu se naći na YouTube kanalu kao i na ostalim platformama. 

Kraj večeri je rezervisan za „Ritam Nereda“ koji važi za jedan od najproduktivnijih i najbeskompromisnijih domaćih sastava svoje generacije koji svira još od 1987. godine. Sinonim su za glasnu, brzu, čvrstu i energičnu svirku sa stilski ukrštenim punk, metal i hard core zvukom, što unaprijed obećava nezaboravanu žurku. Čist i beskompromisan kvalitet potvrđuju, između ostalih, i Henry Rollins (Rollins band) i Bill Gould (Faith No More), koji su posle slušanja njihovih koncerata tražili da se upoznaju sa bendom. Ritam Nereda bilježi i nastupe sa takvim veličinama kakve su Queens of the Stone Age, Motörhead, Red Hot Chili Peppers, Suicidal Tendencies, Buzzcocks i Phil Anselmo & The Illegals.

Ovaj bend, sa bogatom karijerom i kroz devet albuma, u Podgoricu će donijeti hitove: “Hiljade”, “Put beznađa”, “10 godina” i mnoge druge, koji su ostavili neizbrisiv trag u svijetu punk muzike.

Ulaznice za Rockstrikciju br. 5 mogu se kupiti po cijeni od 15 eura u kafe baru Itaka.            

Ovaj događaj su podržali: Tuborg, Sekretarijat za kulturu Glavnog grada Podgorica, Hotel CUE, Aqua Bianca, Jameson…

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 07:27