teška industrija novi album / - COVER
10/06/2024 u 21:31 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

(VIDEO) Teška industrija za 50. rođendan snimila novi album: U “Putnički voz uspomena” stalo pola vijeka

Jedan od napoznatijih rock bendova ex-YU regije Teška industrija snimili su studijski album “Putnički voz uspomena”.

Na taj način odlučili su da proslave svoj pedeseti rođendan. Gabor Lengyel autor je i muzički producent svih 11 pjesama koje su se našle na albumu. Sve su pjesme nove, a bend je pokušao doći do zvuka kakav su “proizvodili” sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog vijeka kada su poharali jugoslavensku rok scenu.

Seid Memić Vajta pozvan je da kao glavni vokal i frontmen grupe otpjeva sve pjesme. Vedran Božić svojim je neponovljim gitarskim rifovima donio željeni zvuk banda, a slavni Petar Petej Peco na bubnjevima je dokazao da je i u sedamdesetim godinama svog života u potpunoj muzičkoj formi i da za njega nema nepoznanica u studijskom muziciranju. Na bas gitari bio je Aleksandar Kostić. Gabor Lengyel odsvirao je klavijature i “zapakirao” cijeli album u odličnu glazbenu cjelinu. Album je sniman u Croatia Records Studiju, a za kvalite snimaka pobrinuo se ton-majstor Mauro Širol.

Može se reći da je ovaj album u svakom segmentu svog nastanka napravljen vrlo profesionalno te da publika Teške industrije niučemu neće biti uskraćena. Gabor Lengyel, kao šef sastava, najavio je skorašnje promotivne i koncertne aktivnosti kako bi album dospio što većeg broja slušalaca.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
03. jul 2024 22:09