/ - SI DENS
24/05/2023 u 18:03 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Organizatori Si densa: Zakonskih mogućnosti ima, ali nema političke volje za podršku festivalu

Napominju da je Si dens je crnogorskoj turističkoj privredi do sada donio preko 60 miliona eura

Iz Si densa-a su reagovali povodom saopštenja Ministarstva ekonomskog razvoja i turizma da “ne postoje zakonske mogućnosti kada je u pitanju finansijska pomoć festivalu”.

- Ovakve komercijalne saradnje sa državnim institucijama Exitovi festivali imaju u brojnim zemljama širom svijeta, uključujući više zemalja Evropske unije. Među njima je i Sea Star festival u Hrvatskoj, koji je prethodnog vikenda sa ogromnim uspjehom održan u Umagu pred preko 40.000 ljudi i uz značajnu podršku Grada Umaga i Hrvatske turističke zajednice. Na ovaj način se u Hrvatskoj finansiraju i druge velike manifestacije koje podržavaju hrvatske institucije, poput APT u Umagu, Ultra festivala u Splitu i brojnih drugih, čije finansiranje i održavanje ne bi bilo moguće da je istina ono što je istaknuto u saopštenju MERT-a - saopštili su iz organizacije festivala.

Napominju da je Si dens je crnogorskoj turističkoj privredi do sada donio preko 60 miliona eura.

- Neprocjenjivu promociju širom planete, dok se u dokumentu koji je usvojila Vlade Crne Gore 2014. godine ističe da su procjene da će ovaj festival do 2025. crnogorskom turizmu donijeti preko 100 miliona eura i da će u „značajnoj mjeri doprinijeti poboljšanju poslovanja, ne samo turističke, već i ukupne privrede Crne Gore. Ne želimo da opterećujemo dalje crnogorsku javnost polemikom u medijima, jer ako državnim institucijama i nakon 60 miliona evra doprinosa crnogorskom turizmu, najvećih svjetskih zvijezda koje su posjetile Crnu Goru i neprocjenjive vrijednosti promocije destinacije, nije jasno da podrška Sea Dance-u nije državna pomoć, već jedna od najboljih investicija – to je jasan pokazatelj da ovaj festival nije dobrodošao od strane MERT-a i da ne treba ove godine da bude održan u Crnoj Gori - zaključuju organizatori festivala.

MERT: Odlazak Si Dans-a neće uticati na rekordnu turističku sezonu u Crnoj Gori

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. maj 2023 18:04