Pol Makartni / -JUTJUB/SKRINŠOT
12/10/2023 u 10:17 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Pol Makartni otkrio kako je nastala „Eleanor Rigby"

Muzičar je otkrio kako ga je inspirisala njegova majka i njena Nivea krema

U svom novom podkastu pod nazivom "A Life In Lyrics", Pol Makartni je objasnio kako je njegova majka uticala na tekst pjesme ‘Eleanor Rigby‘.

Objašnjavajući naslov pjesme, Makartni je rekao irskom pjesniku Polu Maldonu:

– Postoji grob oko kog smo se Džon i ja često šetali, pričajući o našoj budućnosti. I tu postoji grob s imenom Eleanor Rigby. Ne sjećam se da sam ikada vidio taj nadgrobni spomenik, možda mi se samo učinilo.

Razgovarajući o stihu "Nosila je lice koje čuva u tegli pored vrata", muzičar je otkrio kako ga je inspirisala njegova majka i njena Nivea krema. Objasnio je:

– Mama je voljela Niveu, i ja je i danas volim. Ali pomalo me je plašilo što žene koriste toliko hladne kreme.

Zatim je nastavio:

– To mi je bio strah, kada odrastem i oženim se, da ću se oženiti nekim koja će koristiti puno hladne kreme i stavljati kapu za tuširanje i viklere i imati puno takvih stvari. Tako da mi je to često bilo na pameti, kao da neko brine o svom licu do te mjere da bi ga čuvao u tegli. Epizode ovog podkasta dostupne su za slušanje svake nedjelje na svim platformama za podkaste, osim ako fanovi nisu pretplaćeni na Pushkin+ i mogu slušati cijelu seriju u cjelini. Druga sezona je već potvrđena za februar 2024. godine. iHeartRadio će takođe emitovati podkast na svojim stanicama širom Sjedinjenih Američkih Država svake nedjelje ujutru.

U prvoj epizodi podcasta, Mekartni je analizirao pesmu "Back In The USSR" i rekao Maldonu:

– Čak Beri je napisao pjesmu "Back In The US", koju smo jako dobro znali i mislio sam da je kul, a očigledno je govorila o vojniku koji se vraća kući.

– Bila je malo previše "američka" jer smo mi bili u Velikoj Britaniji, pa sam mogao da se malo šalim na svoj način. Kada sam vidio da je ‘USSR‘ slično, shvatio sam da mogu da postavim priču u SAD i napravim malu parodiju na Čakovu ideju povratka, i imao bih ruskog momka koji se vratio iz Amerike i bio srećan što se vratio u Rusiju. Došao je iz Majamija na BOAC, British Overseas Airwaves Corporation – dodao je on.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 09:45