/ -EXIT FESTIVAL/FACEBOOK
15/09/2023 u 11:50 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Raspisan konkurs „Liman zove" Exit festivala za neafirmisane bendove

Poziv se odnosi na grupe koje sviraju rok, pank, pop, metal ili klasičnu, ali autorsku muziku

Direkcija festivala Exit uputila je javni poziv neafirmisanim bendovima i solo izvođačima da se prijave za nastup u okviru projekta "Liman zove", a najbolji sastav nastupiće na Exitu 2024. godine.

Poziv se odnosi na grupe koje sviraju rok, pank, pop, metal ili klasičnu, ali autorsku muziku.

Konkurs u okviru projekta "Liman zove" se tradicionalno realizuje svake godine na Limanu u Novom Sadu.

Za prijavu je potrebno poslati kratak snimak izvođenja jedne od autorskih kompozicija na mejl adresu: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. do 24. septembra. Nakon toga iz Exita će uraditi selekciju izvođača koji će dobiti priliku da se pokažu i nastupe na bini sa kompletnom koncertnom produkcijom i dobiju višekanalni snimak svog nastupa. Ove godine predstavnici Exit festivala odabraće najbolji bend koji će svirati na pozornici Fusion stage Exit-a 2024.

Inicijator projekta, gitarista Sreten Sreta Kovačević, naglasio je da je svjestan koliko je bilo važno što je njegov pank bend "Pekinška patka" nastupio na nekada kultnom Subotičkom omladinskom festivalu.

-Do tog momenta bilo nam je teško da se predstavimo i dobijemo priliku da nas neko čuje- istakao je Sreta Kovačević, jedan od osnivača pank sastava "Pekinška patka" iz Novog Sada.

On je pozdravio odluku Exita da pokrene ovakav projekat koji je značajan za mlade autore.

-Exit se po ko zna koji put pokazao odgovorno prema lokalnim vrijednostima i za to im svaka čast. Za neafirmisane izvođače, prilika da nastupe na Exit-u je ravna dobitku na lutriji, što je referenca koja se teško stiče- zaključio je Kovačević. Iz Exit tima najavljuju izdavanje kompilacije sa snimcima nastupa bendova 2022. sa konkursa "Liman zove", u izdanju diskografske kuće "Multimedia music", do kraja ove godine.

Cilj aktivnosti koje se realizuju u okviru projekta "Liman zove" jeste afirmacija mladih umjetnika, čemu je "Audio Konstruktor" posvećen svojim društveno odgovornim poslovanjem dugi niz godina, prenosi "Tanjug".

Kao i svake godine, ovaj projekat podržala je Uprava za kulturu Grada Novog Sada.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. maj 2024 17:18