29/06/2023 u 15:39 h
Bojana BožovićBojana Božović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Rubix festival od 28. do 30. jula: Doživljaj za sva čula, preko 40 umjetnika pružiće nezaboravan spektakl

Prve večeri festivala posjetioci će moći da gledaju performans “Paklena komedija” legendarnog glumca Džona Malkoviča, dok će drugu noć obilježiti nastup britanskog benda Morčiba, a za kraj festivala ljubitelji elektronske muzike uživaće uz set Damiana Lazarusa

Od 28. do 30. jula u Porto Montenegru održaće se Rubix festival, koji je nastao od ideja da se napravi nešto što je korak ispred događaja do sada viđenih u Crnoj Gori kada je kultura u pitanju, saopštio je na današnjoj konferenciji za medije Danilo Kalezić, predstavnik Porto Montenegra i jedan od osnivača Rubixa.

Prve večeri festivala posjetioci će moći da gledaju performans “Paklena komedija” legendarnog glumca Džona Malkoviča, dok će drugu noć obilježiti nastup britanskog benda Morčiba. Scenu 30. jula preuzima Damian Lazarus, ikona na sceni elektronske muzike.

 

- Željeli smo da napravimo jednu fuziju umjetnosti, kulture, teatra, tehnologije, novih medija i tako smo u saradnji sa fenomenalnom ekipom iz Fešte sjeli i napravili kroki ovog festival koji će biti održan u Porto Montenegru od 28. do 30. Jula, naveo je Kalezić.

Karte danas po promotivnoj cijeni

Petrović je pozvala sve zainteresovane za ovaj veliki događaj da se pridruže današnjem preparty-u.

- Program počinje u 16 sati i biće upotpunjen cjelodnevnim izložbama, slikarskim radionicama kao i muzičkim performansima lokalnih DJ-eva. Karte će biti dostupne specijalno za goste CKZ Ribnica sa specijalnim popustom po promotivnoj cijeni već od 20 eura, navela je ona.

image

Pres konferencija/Rubix

- MIROSLAV JOVOVIć
image

Pres konferencija/Rubix

- MIROSLAV JOVOVIć

Na festivalu će, dodaje, biti predstavljeni internacionalni umjetnici i muzičari, kao i lokalni autori, njih više od 40.

Varvara Petrović, PR Rubix festivala i organizacije Fešta, objasnila je da je festival Rubix interaktivnog karaktera.

- Pored muzičkog sadržaja uključuje mnogobrojne radionice, kurseve i aktivnosti. Od raznovrsne ponude hrane i pića do fenomenalnih izložbi i tehnoloških performansa. Porto Montenegro je prepoznao rad Fešte kao inovativne organizacije mladih umjetnika, koja je specijalizovana za produkciju muzickih događaja, i pozvao da ujedinimo snage i stvorimo jedan potpuno novi festivalski brend u Crnoj Gori, navela je Petrović.

Uživo uključenje Skaj Edvards (Morčiba)

Zvijezda druge večeri festivala, pjevačica Morčiba benda Skaj Edvards ekskluzivno se uključila uživo iz svog studija u Londonu. Nasmijana i euforična povodom festivala, pridružila se konferenciji putem onlajn video poziva. Izrazila je ogromno zadovoljstvo povodom dolaska u Crnu Goru i uveliko razmišlja u kojoj ce haljini zablistati na crvenom tepihu. Oduševljena je konceptom festivala, a posebno je raduje što će prisustvovati predstavi Džona Malkoviča i njegovom performansu “Paklena komedija” koji će pratiti orkestar od 25 članova. Pozvala je publiku da dođe u što većem broju i obećala da pripremaju spekatkl i nezaboravan provod.

image

Pres konferencija/Rubix

- MIROSLAV JOVOVIć
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 09:57