Guča / -PIXNIO
08/08/2023 u 00:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Sabor u Guči počinje 11. avgusta

Festival počinje "Predsaborskim danima" u okviru kojih u Guči nastupaju pjevači narodne muzike Aco Pejović 9. avgusta i Aleksandra Prijović 10. avgusta

Dragačevski sabor trubača biće održan od 11. do 13. avgusta uz imena kakva su Dejan Petrović Big band, Bojan Krstić, Elvis Bajramović, Dragan Pavlović, Marko Trnavac, Dejan Lazarević i Saša Krstić sa svojim orkestrima, saopštili su organizatori. U Guči će nastupiti i Nacionalni ansambl narodnih igara i pjesama Kosova i Metohije "Venac", a posljednjeg saborskog dana održaće se takmičenje trubačkih orkestara finalista, uz defile "nekih od najvećih imena srpske narodne scene", kaže se u saopštenju.

-Tako će 13. avgusta, prava poslastica za ljubitelje narodnog melosa biti i nastup narodnog orkestra Radio-televizije Srbije sa gostima solistima - Nikolom Rokvićem, Banetom Mojićevićem, Stevanom Anđelkovićem i Aleksandrom Tirnanićem -navodi se u saopštenju.

Kako je najavljeno, festival počinje "Predsaborskim danima" u okviru kojih u Guči nastupaju pjevači narodne muzike Aco Pejović 9. avgusta i Aleksandra Prijović 10. avgusta.

Festival organizuju Opština Lučani, Kulturni centar Guča, Turistička organizacija Dragačevo i Skajmjuzik.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
ТАГОВИ
GUČASABOR
02. maj 2024 04:06