Šakira / -INSTAGRAM
26/09/2023 u 18:22 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Šakiri prijeti još jedno suđenje u Španiji

Državni tužilac podnio je prijavu protiv Kolumbijke na sudu blizu Barselone

Državni tužilac traži zatvorsku kaznu u trajanju osam godina i dva mjeseca te novčanu kaznu u iznosu 23,8 miliona eura

Šakiri prijeti još jedno suđenje, ovo zbog optužbe da španskim poreznim vlastima duguje gotovo 6,7 miliona eura. Državni tužilac podnio je prijavu protiv Kolumbijke na sudu blizu Barselone. Sud će sad odlučiti hoće li se suditi pjevačici.

Preliminarna istraga počela je u julu nakon što je poreska uprava prijavila dva moguća prekršaja u vezi s porezom na dohodak i imovinom u 2018. godini. Pjevačici bi se već ove godine trebalo suditi u Barseloni zbog odvojenih optužbi o utaji poreza u ukupnom iznosu oko 14,5 miliona eura između 2012. i 2014. godine. Državni tužilac traži zatvorsku kaznu u trajanju osam godina i dva mjeseca te novčanu kaznu u iznosu 23,8 miliona eura.

Šalira je više puta rekla da je nedužna u prvom slučaju i tvrdi da je bila dužna platiti porez na Bahamima 2012., 2013. i 2014., a ne u Španiji. No kaže da je u međuvremenu platila sve poreze plus zatezne kamate.

Ona je u julu prošle godine odbila vansudsku nagodbu u Španiji, gdje je povremeno živjela s bivšim fudbalerom i bivšim suprugom Žerarom Pikeom. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
ТАГОВИ
ŠAKIRASUDPOREZ
19. maj 2024 05:18