/ -JUTJUB
15/06/2024 u 12:39 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Basista Guns N‘ Roses Daf Mekejgan tvrdi da je pivo iz „Simpsonovih" nazvano po njemu

Roker je prvi put iznio tu tvrdnju u svojoj autobiografiji iz 2011. "It‘s So Easy and Other Lies", navodeći da ga je "produkcijska kompanija koja radi na novoj animiranoj seriji" kontaktirala 1988./89. da ga pita mogu li da koriste ime ‘Duff ‘ za brend piva u emisiji – zahvaljujući njegovoj reputaciji "velikog pijanca".

Vjerujući da se radi o niskobudžetnom animacijskom projektu, Mekejgan se nasmijao na zahtjev i rekao "nema problema". Međutim, počeo je da primjećuje kada je "Duff" postao sastavni dio serije, a roba je počela da se pojavljuje širom svijeta. Brojni scenaristi serije su nakon toga izjavili da je tvrdnja basiste neistinita.

U novom intervjuu za Stereogum, Mekejgana su još jednom pitali o "Simpsonovima", a on je ponovio svoj stav o priči, dodavši da je on samoproglašeni "Kralj piva", te da je na pozornici čak nosio Budweiserov kaiš s tim motom.

– Dakle, bio sam Duff, kralj piva. To je bilo 1988., 1989. i sećam se da su me iz uprave nazvali i rekli da neki umjetnički crtani film želi da koristi moje ime za pivo. Nisam znao za brendiranje ili nešto slično, serija je uzela maha. A onda su počeli da prodaju robu i slično. Nikad ih nisam tužio. Vjerovatno je poslovno pametno od njih da kažu da to nije istina, ali vidite kad su počeli s "King of Beers", a ja sam kaiš s tim natpisom nosio cijelo vrijeme.

Kada je novinar sugerisao da bi tvorci serije to trebalo da priznaju, Mekejganje odgovorio:

– Trebalo bi. Ali neću od njih tražiti novac.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. septembar 2024 05:00