Rasel Krou / -SKRINšOT/INSTAGRAM
20/02/2024 u 11:06 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Bivši seks-simbol doživio strašne povrede na snimanju hit-filma

Sve za umjetnost

​Holivudski glumac Rasel Krou iza sebe ima niz zapaženih uloga, a jedna od njih je glavna u filmu "Robin Hood", čijeg se snimanja ovih dana prisjetio pa ispričao pomalo nevjerovatan detalj.

Naime, 59-godišnji Rasel otkrio je kako je slomio obje noge dok je izvodio vratolomiju na setu, ali je to shvatio tek deceniju kasnije. Incidenta se prisjetio promovišući svoj novi akcioni triler "Land of Bad", u kojem takođe glume Liam Hemsvort, Luk Hemsvort, Riki Vitle i Milo Ventimiglia.

Tokom razgovora za magazin "People", Rasel je objasnio kako je zadnji mjesec snimanja filma odradio s dvije slomljene noge. "Mala nesreća" dogodila mu se dok je izvodio vratolomiju u filmu Ridlija Skota u ljeto 2009. godine, kada je morao skočiti s teških vrata koja se zatvaraju na jednoj od srednjovjekovnih tvrđava.

- Skočio sam s rampe dvorca na neravno tlo tvrdo poput stijene. Trebali smo pripremiti teren tu podlogu, ali smo bili u žurbi da snimimo jer se mračilo - ispričao je oskarovac.

Krov, koji je tada imao 45 godina, nije shvatio razmjere opasnosti sve dok se nije našao iznad mjesta s kojeg je trebao skočiti.

- Sa stotinama statista okolo, strijelama koje su letjele i vatrom posvuda, nije bilo odustajanja. Dok sam skakao, sjećam se da sam pomislio: ‘Ovo će boljeti‘. Bilo je to poput strujnog udara koji je prsnuo kroz moje tijelo - prisjetio se svoje reakcije na bol.

Ali na kraju je znao da bez obzira na povrdu mora nastaviti.

- Snimali smo veliki film, ali posljednjih mjesec dana bilo mi je jako teško. Bilo je i nekoliko sedmica u kojima je čak i hodanje bilo izazov - priznao je tek sada.

Krou je rekao da nikada nije razgovarao o povredi s produkcijom, i nikad nije uzeo slobodan dan zbog toga, samo je nastavio da radi. Ali otprilike desetak godina kasnije morao je posjetiti ljekara jer su mu se počeli javljati vrlo čudni bolovi u potkoljenicama. Pritom nije mislio da se radi o nečemu ozbiljnom, već da je to vjerovatno rezultat nedostatka vježbe i sunca nakon jedne duge zime u Njujorku, pa je ostao totalno zapanjen kada ga je ljekar upitao: "Kada ste slomili noge?" Ispostavilo se da je doktor pronašao ostatke preloma u obje potkoljenice na rendgenskim snimcima i rekao glumcu su povrede nastale prije desetak godina.

- Robin Hood mi je odmah pao na pamet. Tako da sam, čini se, taj film završio s dvije slomljene noge. Sve za umjetnost. Bez gipsa, bez uložaka, bez tableta protiv bolova, samo sam nastavio da radim i s vremenom su se same izliječile - izjavio je samouvjereno glumac.

Film "Robin Hood", koji je Skot radio prema scenariju Brajana Helgelanda, zaradio je 321.7 miliona dolara na svjetskim blagajnama u poređenju s budžetom za snimanje od oko 155 do 237 miliona dolara, što se svojevremeno donekle smatralo razočaranjem, prenosi "ShowBuzz".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 21:20