/ -TANJUG/AP
13/04/2024 u 10:30 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Drejk oslobođen optužbi da je kriv za smrt 10 osoba na koncertu

Porodice 10 preminulih osoba, kao i stotine koje su bile povrijeđene, tužile su Drejka, Skota i promotera festivala Lajv nejšn, kao i još desetine pojedinaca i entiteta

Američki reper Drejk oslobođen je krivice zbog pogibije 10 osoba na koncertu na muzičkom festivalu Astroworld 2021. godine u Hjustonu, na kome je on nastupao kao specijalni gost na koncertu repera i zvijezde festivala Trevisa Skota.

Na kraju koncerta, 5. novembra 2021. godine, Drejk je pjevao sa Skotom, kada je došlo do incidenta u kojem se publika uskomešala do te mjere da mnogi nisu mogli da dišu, niti da pomjeraju ruke i noge.

Vlasti i organizatori festivala su rekli da su pokušali da prekinu koncert, navodi AP.

Porodice 10 preminulih osoba, kao i stotine koje su bile povrijeđene, tužile su Drejka, Skota i promotera festivala Lajv nejšn, kao i još desetine pojedinaca i entiteta.

Tuženi, među kojima su Drejk i Skot, tražili su od sudije Kristen Hokins da odbaci tužbe protiv njih, što je ona i učinila. Drejkovi advokati su rekli na saslušanju 1. aprila u Hjustonu da on nije bio zadužen za organizaciju koncerta, i da zato nije odgovran za smrtne slučajeve i povrede.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 04:03