Gitare frontmena Dire Straitsa na aukciji / -SKRINšOT/INSTAGRAM
23/01/2024 u 18:30 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Frontmen grupe Dire Straits Mark Nofler rasprodaje dio svoje impozantne kolekcije gitara

Muzičar rasprodaje veliki dio svoje kolekcije gitara na aukciji u Londonu, a dio prihoda ide u dobrotvorne svrhe

Britanski muzičar i bivši frontman grupe Dire Straits Mark Nofler rasprodaje veliki dio svoje kolekcije gitara na aukciji u Londonu, a dio prihoda ide u dobrotvorne svrhe.

image

Gitare Mark Noflera na aukciji

-SKRINšOT/INSTAGRAM

Kolekcija, koja uključuje neke od najznačajnijih gitara iz Noflerove 50-godišnje karijere, izložena je u aukcijskoj kući Christie‘s prije prodaje 31. januara.

image

Kolekcija gitara Marka Noflera

-SKRINšOT/INSTAGRAM

- To je prelijepa kolekcija od 122 predmeta Marka Noflera koji obuvataju cijelu njegovu karijeru … - rekla je za Reuters Keri Kean, stručna savjetnica aukcijske kuće za muzičke instrumente.

Crvena Schecter Telecaster gitara iz 1983. koja je korišćena za snimanje hita Dire Straitsa "Walk of Life" i koja je u propratnom muzičkom videu procijenjena je na 4.000 do 6.000 funti (4.669 do 7.000 evra).

image

Gitare Mark Noflera na aukciji

-SKRINšOT/INSTAGRAM

Reizdanje gitare Gibson Les Paul Standard ‘59 iz 1983. korišćeno za pjesmu "Money for Nothing", koja sadrži jedan od najpoznatijih Noflerovih gitarskih rifova, procijenjeno je na 6.000 do 8.000 funti.

image

Gitare frontmena Dire Straitsa na aukciji

-SKRINšOT/INSTAGRAM

Christie‘s je saopštio da će originalna verzija Gibsona Les Paul iz 1959. koju je Nofler koristio za nastupe u 2000. vjerovatno postići najveću prodajnu cijenu, s procjenom od 300.000 do 500.000 funti.

- To je zaista poseban vintidž instrument koji je sam po sebi, bez veze s Markom Noflerom, vrlo vrijedan - rekla je Amelia Voker, stručnjak aukcijske kuće za privatne i kultne zbirke, koja vodi prodaju. Za obožavaoce Dire Straitsa koji nemaju toliko novaca, ima i drugih predmeta, među kojima je balalajka procijenjena na 300 do 500 funti.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
14. maj 2024 03:36