Gale Kerber donirao nagradu, računarska oprema Domu Dušan Radović / -SKRINšOT/INSTAGRAM
19/01/2024 u 11:15 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Novac od nagrade "11. januar" Gale Kerber donirao Domu "Duško Radović"

Nagrada utrošena na laptop računare i stolice za štićenike

Svoj dio novčane nagrade "11. januar", najvećeg priznanja grada Niša, frontmen grupe Kerber Goran Šepa potrošio je na kupovinu laptop računara i stolica koje je poklonio Domu za nezbrinutu decu "Duško Radović".

Gale Kerber je pored Vojnog orkestra i Vatrogasno-spasilačke brigade ovogodišnji dobitnik najvišeg priznanja u Nišu, a iako na svečanosti to nije najavio, odlučio je da novac od nagrade donira i to ustanovi "Duško Radović".

Riješio je da to budu kvalitetni laptop računari, koje će djeca moći da koriste i za učenje i rad, ali i za razonodu, jer su igrice danas sastavni dio života svakog tinejdžera, a uz to će dobiti i dvije stolice.

- Kerber je oduvijek, kada god je mogao da donira i da pomogne, bio tu gdje treba da bude. Mnogo rupa ima da bi mi sve to pokrili, ovog puta smo se odlučili za ovu ustanovu, za Dom za nezbrinutu djecu "Duško Radović", to su tinejdžeri od 13 do 18 godina koji su na prekretnici života. Mislim u ime Kerbera da im je jako potrebna ta briga, više nego novac nekakav. Novac je materijalna stvar koja nam nije predstavljalo nešto u životu, a ovakva donacija znači da nam je puna duša - istako je Gale.

Gale je istakao da osim humanitarnih koncerata koje su održavali mnogo puta, pokušavaju da pomognu i doniraju kad god mogu, pa i sada kada je odlučio da novac od nagrade utroši za one kojima će više značiti.

Direktor Doma "Duško Radović" Luka Gašević je zahvalio na ovoj donaciji, koju će koristiti štićenici, kojih je trenutno oko 40, podeljeni su u tri kategorije i imaju neprekidan boravak i njegu.

Istakao je da osim podrške nadležnih i društveno odgovorne kompanije i pojedinci svojim humanim gestovima često izmame osmjehe na licima djece, a posebno tokom nedavnih novogodišnjih i božićnih praznika kada je bilo više od 40 donacija.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. maj 2024 09:02