/ -TIKTOK
07/05/2024 u 13:39 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Održana ovogodišnja Met Gala: Zvanice zablistale u najoriginalnijim kreacijama

Konačno je održana i ovogodišnja, dugoočekivana Met Gala o kojoj su mnogi pričali mjesecima unaprijed.

Svake godine čitavi timovi dizajnera i brendova su zaduženi za stajlinge zvanica koje će se pojaviti na Met Gali, a same pripreme traju čak više od pola godine. Na samom događaju možemo vidjeti jedinstvene komade koji ne postoje u slobodnoj prodaji i koji su napravljeni samo za svrhu tog događaja.

Ove godine tema Met agle bila je Uspavana ljepotica – Buđenje mode. Prva asocijacija je svima naravno princeza Aurora iz Uspavane ljepotice, ali to je samo jedna tačka koja im može biti inspiracija, jer su oni sa ovom temom imali viši cilj – da se zvanice osvrnu na nekadašnju modu i da tim putem uz svoje dizajnere kreiraju svoju savršenu toaletu koju će pokazati na crvenom tepihu.

Ove godine su se na događaju našla mnoga poznata lica kao što je Kim Kardašija, Kendal Džener, Kajli, Tajla, Bed Bani, Zendaja, ali i mnogi drugi. Ipak, ne možemo da zaboravimo da se ove godine Rijana nije pojavila zbog zdravstvenih problema, pa nismo imali priliku da vidimo jednu više fantatsičnu odjevnu kombinaciju.

Na Met Galu došla je prvobitno u bijelom peškiru, a zatim se presvukla u dugačku bijelu haljinu koja je bila natopljena gelom, te je zbog toga odavala utisak starih skulputura i statua, pa je tako i odgovorila na temu događaja. Poznata glumica prošetala je u Maison Margiela kreaciji plavih boja sa šumskim detaljima poput lišća i ptica. Ne smijemo zaboraviti ni da prokomentarišemo njenu šminku sa tankim obrvama i tamnom sjenkom koja podsjeća na trendove u šminkanju davnih godina. Ova muzička ikona na sebi je ponijela kreaciju Alexander Mcqueen-a. Iako na prvu izgleda da su inspiraciju dobili iz krošnji drveća, detalj ruže na ruci govori o tome da je u pitanju pak Trnova Ružica.

Osim toga što je u ruci nosila pješčani sat, njena cijela haljina je bila od pijeska, a za to je zaslužan jedan jedini Balmain. Ako bismo vam rekli da je Kardi ponijela haljinu brenda Windowsen, to ime vam neće značiti mnogo osim ako niste vrsni poznavaoci mode, ali ako vas podsjetimo da je pjevačica Jelena Karleuša nedavno šetala na reviji istoimenog brenda, onda će vam sigurno biti jasno da se radi o raskošnom brendu sa čudnim dizajnom, a upravo takav model je i Kardi ponijela na ovogodišnjoj Met Gali. Noseći zadivljujuću srebrnu haljinu po mjeri Maison Margiela, dizajniranu od strane Džona Galijana, uparila je haljinu sa sivim kardiganom istog dizajnera – baš onakvim kakav biste primijetili na rafovima u bilo kojoj radnji garderobe. Kim Kardašijan ovog puta nije pretjerano eksperimentisala, ali zar nije dovoljno to što je nosila kreaciju Galijana?

Inspirisana dvorišnom statuom Kajli je ponijela kreaciju Oskara de la Rente i time oduševila mnoge koji su je vidjeli na ovom događaju.

Nismo zaboravili ni na muškarce koji su bili fantastično obučeni, pa se tu našao i Luis Hamilton, vozač Formule 1, u kreaciji Burberry-ja. Pored cvijetnih detalja na odijelu on je imao i ogrlicu koja je ličila na stabla od ruže i to puna malih bodlja.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 15:35