Lenonove lenonke na aukciji / LENONKE NA AUKCIJI
22/07/2024 u 19:26 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Originalne „lenonke“ na aukciji

Okrugle naočare, popularne „lenonke“, sa plavim tamnim staklima koje je Džon Lenon dao čovjeku koji je bio u posjeti studiju Ebi Roud u kome su Bitlsi snimali, naći će se na aukciji 31. jula 2024. godine u Golf klubu "Farleigh" u Sariju, u Engleskoj.

Naočare Džona Lenona iz 1968. godine koje je poklonio momku prodavaće se na aukciji, a početna cijena naočara biće 2.370 eura.

- Nepoznato je da li su te nočare zaista pripadale Džonu Lenonu, jer su se nalazile na klaviru kad je posjetilac stigao u studio. Lenon je rekao momku da može da uzme naočare, ali se do danas ne zna čije su one bile - rekla je Ketrin Souton, portparol aukcijske kuće koja će prodavati naočare.

Uz naočare na aukciji i zbirka fotografija

Na aukciji će se pored „lenonki“ naći i 33 crno - bijele fotografije koje su snimljenje u studiju Ebi Roud u periodu od 1968. do 1969. godine. Neke od njih napravljene su na dan snimanja za naslovnu stranu albuma Bitlsa, na kojoj članovi benda prelaze preko pješačkog prelaza.

Fotografije će se prodavati po cijeni od 300 funti, uz autorska prava. Na njima su Pol Makartni, Džordž Harison, Ringo Star i Džordž Martin.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
08. septembar 2024 02:17