- Brus Vilis / - printskrin
18/10/2024 u 10:30 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Rečenica koju je Brus Vilis odbio da izgovori tokom snimanja filma Umri muški 2

Iako je sada u penziji zbog bolesti, glumca Brusa Vilisa smo godinama gledali u brojnim akcionim filmovima, a među najpoznatijima su vjerovatno oni iz serijala Umri muški.

Brus Vilis se pet puta pojavio u ulozi Džona Meklejna, a tokom snimanja drugog filma posvađao se sa rediteljem Renijem Harlinom iz jednog razloga.

Kako piše „Far Out Magazine“, reditelj Harlin je u intervjuu za „Empire“ otkrio da je slavni glumac odbio da izgovori jednu rečenicu iz scenarija tokom snimanja filma.

Vilis nije želio da ga publika vidi samo kao zabavnog glumca i poručio je reditelju da humor u nastavku ne dolazi u obzir.

Ovo je zbunilo reditelja jer je Meklejnov humor u prvom filmu bio veliki dio onoga što je navelo gledaoce da ga zavole.

Konkretno, riječ je o sceni iz filma u kojoj Meklejn šalje faks nekome u Los Anđeles, a službenica ga zavodljivo posmatra. Meklejn je to primijetio, osmjehnuo se, pokazao na svoju burmu i rekao joj: „Samo faks, gospođice. Samo faks.“ Čini se da je ta rečenica prilično zasmetala glumcu, koji nije oklijevao da se suoči sa rediteljem, prenosi Index.hr.

 

Vilis je na kraju pristao da izgovori rečenicu pod jednim uslovom

Harlin je rekao da je Vilisovo ponašanje dovelo do neprijatne situacije između njih jer nisu mogli da se dogovore. Režiser je tada dodao da mu je Vilis prezrivo rekao: „To je tako jeftino i glupo. Odbijam da to kažem. Ti jednolične riječi i šaljivi komentari, to je glupost. Kad su životi na kocki, ne možeš tako nešto da kažeš“ na šta sam odgovorio: „Da, ne u stvarnom životu, ali ovo je film,ovo je Umri muški“, piše „Far Out“.

Međutim, glumac se i dalje nije slagao sa rediteljem i tek nakon hitnog sastanka sa producentom Džoelom Silverom postigli su dogovor da Vilis može da snimi onoliko ponovnih snimaka koliko želi, pod uslovom da uradi scenu jednom kako je to Harlin zamislio.

Režiser je tada rekao: „Učinio je to nevoljno i ne baš srećno, ali je ipak uspio. Rečenica je u filmu i ljudi to vole. Nije samo smiješno, već pokazuje da mu je stalo do svoje žene. čini ga lojalnim i zaista časnim jer se ne radi samo o spasavanju svijeta, već o nečem mnogo ličnijem“.

Radnja filma Umri muški 2 iz 1990. odvija se godinu dana nakon događaja iz prvog filma. Ovog puta pokušava da spriječi grupu odmetnutih vojnih operativaca da preuzmu kontrolu nad Međunarodnim aerodromom Vašington Dales, gdje Meklejn čeka svoju ženu koja se vraća sa putovanja.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. oktobar 2024 10:30