/ -F. S./ATAIMAGES/PIXSELL
06/06/2024 u 11:05 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Tea Tairović obara rekorde sa novim albumom: Za tri dana 15 miliona pregleda

Tea je već najavila veliki beogradski koncert u Areni, 21. septembra, drugi veliki koncert u glavnom gradu Srbije, odakle će početi i turneja

Tea Tairović je napravila promociju svog novog albuma "Tea" koji bilježi rekorde po slušanosti od kada je objavljen 31. maja, piše Telegraf.rs. Njena pres konferencija je organizovana na brodu, ali to nije slučajnost jer muzička zvijezda ima pjesmu pod nazivom "Titanik" pa je ona poslužila kao inspiracija.

Inače, Tea je već najavila veliki beogradski koncert u Areni, 21. septembra, drugi veliki koncert u glavnom gradu Srbije, odakle će početi i regionalna turneja.

Album sadrži 13 pjesama i rađen je godinu dana, sa pjesmama "Zbogom ljubavi", "Bakšiš", "Pozovi", "Tea", "Pec", "Naivčina", "Titanik", "Ola", "Nek ti je srećno", "Udri", "Ime mi je ljubav", kao i numera "TEANUCCI" koju je snimila popularnim reperom Nućijem, a koja je ujedno i jedini duet na albumu.

Na početku, Tea se zahvalila svima što su došli.

- Hvala vam što ste došli, hvala vam što ste ispratili dres kod, prelijepi ste ovako, sve mi se dopada. Prije svega da kažem da sam jako sretna, malo umorna, ali sretna. Zaista sam uzbuđena, ja kad sam previše uzbuđena, nekako ne umijem baš da pokažem emocije... Inače, mala anegdota, ne bih da vas plašim, ali danas mi je udario grom pored auta u Novom Sadu. Imam pjesmu "Udri me grome". A na novom albumu imam pjesmu "Titanik", tako da ne bih ja više pjevala ni o klimatskim promjenama, ni o političkoj situaciji. Ali ja sam sretna i talična osoba, tako da ništa se ne brinite - rekla je Tea uz osmijeh.

Njen album je za tri dana preslušalo više od 15 miliona ljudi.

- Prije svega želim da se zahvalim svojoj publici. Mislim da sam dođući rekla na rekordnu slušanost i već u treću godinu za redom. Ovo je možda prvi album u koji sam ušla potpuno bez očekivanja, potpuno opuštena. Iskustvo me naučilo prosto da vrijeme čini svoje i da kad vrijedno radite, ne može da se to ne isplati, tako da sam potpuno relaksirana, bez ikakvih očekivanja i ja sam uradila sve što je do mene, ostalo je u Božijim rukama i na publici.

Prokomentarisala je i broj pjesama, tačnije njih 13, što je rijetkost danas.

- Taj broj pjesama je jako hrabar potez, vrijeme je takvo kakvo je, ljudi baš nemaju mnogo vremena da presušlaju cijeli materijal. Rekli su mi da to nije pametno, ali vodila sam se svojim osjećajem. Rad u studiju za mene je zadovoljstvo i zato mi nije bilo ni teško ni mučno. Zato što je to nešto što mene relaksira, ja u studiju mogu da budem potpuno svoja. Mogu da eksperimentišem, da radim šta hoću, kada sam u studiju volim mnogo da se miješam drugima u posao. Nisam neko ko dođe i otpjeva i ode kući. Gledam cijeli proces rada, zahtijevam to, ispravljam ovo, nudim neke svoje ideje, pjevam prateće vokale, na više od deset pesama prateći vokali su moji. To stvarno jako opušta, ispunjava i ne, nije mi bilo nimalo teško. Da li mi je bilo teško nespavanje, to sigurno, ali na to smo već navikli.

Vjerovali ili ne ovo je Teina prva promocija albuma.

- Zapravo ovo mi je prva promocija albuma, za prošla dva nisam radila.

Onda je odgovorila ko joj je slomio srce jer je jedna od njenih balada bilježi veliku slušanost na Youtubeu.

- Teško mi je baš slomiti srce iskreno da ti kažem, nisam neko ko se lako da slomiti, da se lako dam iznervirati, to već znate, ali slomiti teško. Svako ko piše pjesme, prosto ne možeš da napišeš tekst u kome nema tebe, to je laž... Znam često da se identifikujem sa nečijim pričama, sa tuđim osjećajima ili mojih prijatelja, poznanika, ili ja tu znaju često ljude mi se povjeravaju iz nekog razloga, pa me to nekada inspiriše za neki tekst, a znam nekada, svi mi koji pretjerano razmišljamo "šta ako ovo, šta ako ono, šta ako ovo, šta ako ono", i onda sami sebe uvedemo u neko loše raspoloženje i eto je pjesma - rekla je Tea.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
30. jun 2024 07:42