Dodjela Emmi nagrada / SHUTTERSTOCK-SHUTTERSTOCK
15/01/2024 u 14:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Večeras se održava dodela Emi nagrada: Jedna serija ima 27 nominacija

Odlaganje dodjele od septembra do januara uslijedilo zbog štrajka u Holivudu

Posle četvoromjesečnog odlaganja zbog štrajkova u Holivudu, elita američke televizije sastaje se večeras u Los Anđelesu na 75. dodjeli Emi nagrada, gdje se očekuje da će serija "Nasleđe" biti veliki favorit.

Televizijski ekvivalent dodjele Oskara obično se održava u septembru, ali su organizatori umjesto toga organizovali sastanak u januaru, vjerujući, očigledno s pravom, da će štrajkovi glumaca i scenarista do tada biti gotovi i da će najveće zvijezde moći da prošetaju ponovo crveni tepih.

Predviđanja su jasna: sa svojih 27 nominacija, serija "Nasleđe" trebalo bi da osvoji mnoge nagrade, uključujući i onu za najbolju dramsku seriju, koju je već dva puta osvajala.

Ova hvaljena HBO produkcija prati moćnu i bogatu porodicu Roj, na čelu medijske imperije, u njihovim porodičnim svađama.

Za najbolju dramsku seriju nominovani su i "Dragon House", "Andor", "Call Saul", "Jellowjackets", "The Crown" i "White Lotus".

Trojica od šest nominovanih za najboljeg glumca u dramskoj seriji potiču iz filma "Nasleđe" – Kieran Culkin, Džeremi Strong i Brajan Koks.

Sara Snuk je favorit za nagradu za najbolju glumicu, a Metju Mekfadijen, koji je upravo osvojio Zlatni globus za najbolju sporednu mušku ulogu u seriji, ima dobre šanse da to ponovi.

Serija "Zaveštanje" konkuriše za trofej zajedno sa HBO serijom "Poslednji od nas", adaptacijom istoimene video igre, koja je dobila 24 nominacije za najprestižnije televizijske nagrade.

Oštar šik satira "Beli lotos" (23 nominacije) može se nadati da će osvojiti Emi za najbolju sporednu žensku ulogu u dramskoj seriji. Jedina zvijezda koja se vratila u drugoj sezoni serije, koja se ovoga puta dešava u Italiji, je Dženifer Kulidž.

"Ted Laso", dvostruki dobitnik Emija za najbolju seriju, takmičiće se za nagradu za najbolju komediju protiv "Abbott Elementary", "The Marvelous Mrs. Maisel", "The Bear", "Barry", "Only Murders In The Zgrada", "Sreda" i "Dežurstvo porote".

Što se tiče Emi rejtinga, oni su u velikom padu već nekoliko godina.

Prošlogodišnju ceremoniju pratilo je 5,9 miliona gledalaca, čak manje nego izdanje iz 2020. godine, nazvano "PandEmmis", kada su zvijezde zbog pandemije ostale kod kuće.

Odlaganje takođe znači da će Emi biti u sendviču između nekoliko velikih holivudskih nagrada ove godine, uključujući Zlatni globus i najavu nominacija za Oskara.

Ceremonija, koju će voditi glumac Entoni Anderson, počinje u Los Anđelesu u 17 časova po lokalnom vremenu (02:00 po srednjoevropskom vremenu).

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 05:12