”Porše 928” koji je vozio Tom Kruz u filmu / screenshotYT
05/08/2024 u 21:08 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

(VIDEO) Na aukciji „porše 928“ koji je vozio Tom Kruz u jednom od filmova

"Porše 928", prikazan u filmu "Rizičan posao", iduće nedjelje biće ponuđen na aukciji kuće "Bonams" u Sjedinjenim Američkim Državama.

Njemački kupe ima 4,5-litarski 8-cilindrični motor i ručni mjenjač s pet stepena prenosa, kao i nezavistan pogon na četiri točka i disk kočnice svuda.

Ono što ovaj „porše“ čini tako posebnim je to što ga je navodno koristila filmska zvijezda Tom Kruz koji je na njemu naučio da upravlja ručnim mjenjačem.

Ukupno tri 928-ice korišćena su za snimke vožnje u filmu, a onaj koji će biti ponuđen na prodaju korišćen je za sve široke kadrove s cijelim automobilom.

Izvorno je automobil bio obojen u bijelo, ali je prebojen u platinastu metalik boju – dostupnu za savremeni 928, ali predstavljen tek 1981. za film.

Automobil je iznajmila kompanija za filmske automobile i korišćen je u vožnji i snimanju izbliza, posebno u sceni potjere s „kadilakom“ iz 1975. godine.

Snima se nova filmska adaptacija serije „24"

Nakon slavnog životnog vijeka filmske produkcije na ekranu, automobil se vratio u Kaliforniju i ponovno je obojen u bijelo. Imao je nekoliko lokalnih vlasnika prije nego što ga je ponovo otkrio dokumentarista Luis Džonsen iz Denvera, u Koloradu.

„Porše 928” kasnije će se preseliti u drugu zbirku na istočnoj obali, a sadašnji vlasnik ima ga od 2021. godine.

Predviđa se da će se „porše“ postići cijenu između 1,1 i 1,4 miliona funti (1,7 miliona dolara) kada aukcija počne 16. avgusta.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
09. septembar 2024 02:24