Konstraksti ZLATNI MAC / -SKRINšOT/INSTRAGARM/ZEMLJA GROOVA
26/01/2023 u 14:25 h
Danica TomaševićDanica Tomašević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Specijalno priznanje na Music Award Ceremony - Golden MAC za Konstraktu

Novoustanovljeno priznanje na međunarodnom nivou Ani Đurić uručio je Milenko Škarić, vlasnik Sky korporacije

Prvo veče muzičkog spektakla "MAC – Music Awards Ceremony" održano je sinoć u Štark Areni na Novom Beogradu, a glavno odličje "Golden MAC" dobila je Konstrakta koja je i laureat novoustanovljenog priznanja na međunarodnom nivou, nagrade "Golden MAC".

Cio događaj od preko tri sata trajanja imao je i direktan televizijski prenos širom regiona, a nagradu Konstrakti je uručio Milenko Škarić, vlasnik Sky korporacije.

Neposredno pred početak MAC nagrada, Konstrakta je medijima otkrila da će se ponovo pojaviti na Beoviziji 2023, jer im je obaveza da nastupaju kao prošlogodišnji pobednici.

Poseban segment bio je posvećen iznenada preminulom hrvatskom pop muzičaru Masimu Saviću, o kome je veoma emotivan govor održao muzičar Tonči Huljić i podsjetio se da su planirali da nastupaju zajedno upravo na ovoj gala manifestaciji.

Nakon toga pušteni su inserti iz Masimovog ranijeg gostovanja na MAC-u kada je davao izjavu Idi Prester.

Prve noći ove muzičke manifestacije nastupili su muzički velikani pop, rok, rep, world music i narodne muzike, dok će večeras nastupiti muzički predstavnici trep i moderne alternativne muzike.

Prvo izdanje "MAC – Music Awards" organizovano je početkom 2019. godine, ali je usled pandemije korona virusa došlo do pauze, tako da je sinoć izvedena po treći put najprestižnija regionalna manifestacija dodjele priznanja.

Od muzičkih imena nastupili su Konstrakta i Zemlja gruva, Riblja čorba, Jelena Rozga, Emina Jahović, Aco Pejović, Saša Matić, Leksington band, Petar Grašo, Sara Jo, Tonči Huljić, Karolina Gočeva, a voditelji su bili Tonči Huljić i glumica Jelena Gavrilović.

Popularna pevačica Sara Jo izvela je svoju novu pesmu "Divlja" sa atraktivnom koreografijom uz desetak plesačica oko sebe i svojim stajlingom je oduzimala dah pripadnicima jačeg pola, što je bio i cilj performansa.

image

Bori Čorbi dva priznanja

-SKRINšOT/INSTAGRAM/MAC

Srpska rok grupa "Riblja čorba" koja postoji već 45 godina, svirala je čuvenu pesmu "Kada padne noć (upomoć)", a lider benda, pevač i tekstopisac Bora Đorđević je osvojio Specijalno priznanje za – Kantautora godine.

Takođe, Bora Čorba je osvojio i Nagradu za životno delo koju mu je dodelio kolega Zvonimir Đukić Đule, lider benda "Van Gog", a Đorđević je najavio da "Riblja čorba" vredno radi na novom studijskom albumu.

Rok muzičarka Ivana Peters iz grupe "Negative" dodelila je nagradu za Najbolju narodnu pesmu zvezdi folk žanra – Aleksandri Prijović, koja se zahvalila putem video poruke.

U kategoriji žanra World Music, nagradu je odnela mlada zvijezda Zorja, kojoj su nagradu dodijelili Sajsi MC i "Leksington Band".

Reperka Sajsi MC osvojila je nagradu za najbolju rep – hip hop numeru, i to za pjesmu "Ringe jaja".

image

Saša Matić i Jelena Rozga Najbolja kolaboracija

-SKRINšOT/INSTAGRAM/MAC

Nagradu za "najbolju Kolaboraciju" osvojili su hrvatska pjevačica Jelena Rozga i srpski slepi folk autor Saša Matić za hit duet "Ti i ja", koji su pjesmu malo prije toga izveli uživo.

Rozga je prethodno otpevala hit "Ginem" sa voditeljem na K1 televiziji Boškom Jakovljevićem, a koji je sa Unom Senić bio domaćin pred ulazak velikih muzičkih zvijezda na crvenom tepihu.

Rok numera godine, prema glasanju je hit pjesma "Idemo do hodnika" pančevačkog elektro pop rok dua "Buč Kesidi".

Pjevačica Marija Mikić (30) za pjesmu "Kombinacije" osvojila je nagradu za najbolju pop numeru ženskog izvođača, i pobijedila je koleginice u konkurenciji (Nina Badrić, Domenica, Aleksandra Radović, Manca Špik), a priznanje joj je dodijelio crnogorski pop pjevač Bojan Marović.

Pop pjevačica Emina Jahović izvela je uživo pjesmu "Slagaću vas sve" za koju priprema i video spot.

Nagrada za najbolju Pop numeru muškog izvođača otišla je u ruke Dženanu Lončareviću za pjesmu "Tišina", koji je uživo otpjevao numeru "Laku noć".

Izvođač godine je prema glasanju publike Aco Pejović, uživo je izveo hit "Ponoć" iz najgledanijeg domaćeg filma 2021. godine – "Toma" Dragana Bjelogrlića, prema kompoziciji Željka Joksimovića.

Nagradu Regionalni doprinos muzici Aco Pejović je uručio svom kolegi – Saši Matiću, koji je sa zadovoljstvom najavio svoja dva koncerta 8. i 9. marta u Štark Areni.

Nagradu za najbolji koncert 2002. godine osvojio je hrvatski pop pjevač Petar Grašo za spektakl u Zagrebačkoj Areni iz marta 2022, a muzičar je izrazio sreću što je imao uspješan koncert takođe i u Štark Areni u novembru prošle godine.

Muzički događaj MAC realizovan je uz najsavremeniju audio i video produkciju, za koju je zadužen Skymusic i za koju je postavljeno više od 1.500 kvadratnih metara LED ekrana, bina od 1.300 kvadratnih metara koja čini krug od 2.5 kilometra, preko 650 motora iznad bine, 16 multikolor lasera velike snage, preko 2.000 rasvjetnih tijela, više od 1.5 kilometara čitave konstrukcije pozornice.

(Tanjug)

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 00:16